Udruga Trash osnovala Stožer za obranu lika i djela Spužve Boba

V.V. | 31.10.2016. u 20:27h | Objavljeno u Društvo

Iz Udruge Trash su se obratili neobičnim priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:  

Nakon što je župnik u Župi Sv. Filipa i Jakova u Novom Vinodolskom, vlč. Hrvoje Poljak teškim riječima obušio na animirani serijal „Spužva Bob Skockani“ rekavši da se spomenuti crtić „protivi kršćanskim vrijednostima jer djecu odvlači u poroke, ona štuju lažna božanstva i blud“, a obrušio se i na roditelje koji djeci dopuštaju gledanje tog crtanog filma. U letku kojeg je publicirao navodi da likovi iz crtića predstavljaju po jedan od smrtnih grijeha: oholost, škrtost, bludnost, zavist, neumjerenost u jelu i piću, srditost i lijenost.

Udruga Trash, kao promotor filmske umjetnosti ali i ljudskih sloboda, oštro odbacuje sve te tendeciozne izjave i napade na film kao oblik umjetnosti te su osnovali i Stožer za obranu lika i djela Spužve Boba koji djeluje pod motom „Spužva Bob – Heroj, a ne bludnik“.

Iz Stožera za obranu lika i djela Spužve Boba poručuju da Spužva Bob ne samo da nije bludnik nego promiče univerzalne društvene vrijednosti.

- Svi koji su gledali taj crtić znaju da Spužva naporno radi kod svog poslodavca te iz svoje teško zarađene niske plaće redovito odvaja kako bi pomogao prijateljima i susjedima, ma kakvi oni bili - poručuju iz Stožera

Stožer za obranu lika i djela Spužve Boba u petak, 4. studenog, s početkom u 20 sati organizira i party podrške Spužvi Bobu u Caffe baru Elephant u Varaždinu. Dress code je „nešto žuto“, a uz zabavni program, vrhunskog DJ-a te projekcije filmova Spužve Boba, sudionici će poslati i univerzalnu poruku mira i ljubavi za sve.

Svi smo mi Spužva Bob Skockani!, poručuju iz Udruge Trash.

Vezana vijest: Župnik poveo rat protiv crtića „Spužva Boba Skockani"!?

Označeno u