Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drava obilježava Svjetski dan hodanja

J.Š./Varaždinske vijesti | 2.10.2020. u 13:00h | Objavljeno u Društvo

Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drava, Varaždin će 3. listopada na obali Drave od 16 do 18 sati (budu li vremenske prilike povoljne) organiziranim hodanjem članica i članova obilježiti Svjetski dan hodanja.

Obilježavanje Svjetskog dana hodanja je 1991. godine pokrenula vodeća međunarodna organizacija za rekreaciju (Sport za sve) - TAFISA (The Association For International Sport for All). Prijedlog je bio da se svake godine prvog vikenda u listopadu taj dan obilježi diljem svijeta.

Udruga Drava taj dan obilježava treću godinu (od svog osnutka) s ciljem promocije nordijskog hodanja kao najefikasnijeg oblika kretanja za sve dobne skupine.

Članice i članovi udruge osim brojnih drugih projekata vezanih za hodanje svakodnevno prakticiraju vježbanje na otvorenom prostoru i nordijsko hodanje u prirodi kako bi očuvali i poboljšali svoje zdravlje.
Aktivnosti Udruge Drava su prepoznate na nacionalnoj razini te je trećina njezinog članstva uključena u znanstveni projekt pod nazivom "Hodanje nam je zapisano u genima" koji provodi Hrvatski savez nordijskog hodanja u suradnji s Ministarstvom rada i socijalne skrbi.