Udruga mladih V.U.K. dobila više od 177 tisuća eura za Erasmus+ projekt Foto: Udruga V.U.K.

Udruga mladih V.U.K. dobila više od 177 tisuća eura za Erasmus+ projekt

Varaždinske vijesti | 4.2.2021. u 09:00h | Objavljeno u Društvo

Udruga mladih Varaždinski underground klub (V.U.K.) dobila je od Agencije za mobilnost i programe EU ukupno 177.171 eura za provođenje Erasmus+ projekta nazvanog "4M Storytelling".

Riječ je o dvogodišnjem europskom projektu kojim će koordinirati Udruga mladih V.U.K., a provodit će ga u suradnji sa sedam partnera: Izvan fokusa (Karlovac), Romska organizacija mladih Hrvatske (Zagreb), VRUM (Beč), Legebitra (Ljubljana), Illumniscate (Amsterdam), Hajde Creative (Lyon) i TDM 2000 (Sicilija).

Kako pojašnjavaju iz udruge, cilj projekta “4M Storytelling” je razviti metodu Storytellinga ili pričanja priča s 4 modula kao inovativnog pristupa za kreativno izražavanje, umrežavanje, društveno-socijalno uključivanje i snažnije pozicioniranje mladih u političkim i društvenim procesima, koristeći različite forme umjetničkog izražavanja i uključujući međunarodne partnere. U sklopu projekta bit će razvijen i besplatan audio-vizualni sadržaj s uputama kako mladi mogu koristiti storytelling.

Audio-vizualni sadržaj moći će koristiti i youth-workeri u svojem radu s mladim ljudima. Provedba projekta počet će u ožujku ove godine, a jedna od zanimljivijih aktivnosti bit će festival storytellinga u Varaždinu u sklopu kojeg će biti predstavljeni rezultati projekta.

- Storytelling je vještina i tehnika pričanja priča s ciljem što jačeg povezivanja s publikom. Svaka obitelj, zajednica ili kultura imaju svoje priče, a pripovjedači priča koriste različite umjetničke elemente kako bi impresionirali svoju publiku i zadržali pažnju publike. Pripovjedači priča su svi - od bake i djedova, do učiteljica, umjetnika i tvrtki koje koriste storytelling u brandingu, marketingu ili komunikaciji. Spomenute tehnike i vještine imat će priliku usvojiti i mladi u sklopu V.U.K.-ovog projekta “4M Storytelling” - kažu iz Udruge mladih V.U.K.