Udruga Biovrt tijekom proljeća 2018. priprema brojna predavanja i razmjene sjemenja

V.V. | 21.2.2018. u 09:00h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Udruga «Biovrt – u skladu s prirodom» tijekom proljeća 2018. priprema brojna predavanja i razmjene sjemenja u suradnji s udrugama, institucijama i organizacijama diljem Hrvatske, a koji će biti besplatni za javnost.

Udruga će tijekom godine posjetiti preko 30 mjesta/gradova u Hrvatskoj i održati besplatna predavanja na temu "Vrtlarenje u skladu s prirodom" te razmjene sjemenja.

U Varaždinskoj županiji predavanje i razmjena sjemenja bit će održani 22. veljače u Lepoglavi, 3. ožujka u Varaždinu i 16. 3. u Ludbregu.

Više o mjestima i terminima održavanja pročitajte na webu udruge.

vrtlarenje cover

Na predavanju ćete saznati kako (i zašto) uzgajati vlastitu zdravu hranu bez primjene pesticida i mineralnih gnojiva. Predavačica Silvija Kolar-Fodor, predsjednica udruge Biovrt, otkriti će vam prirodne metode povećanja plodnosti tla, kako kreirati vrt koji je otporniji na bolesti, nametnike i na klimatske promjene te kako u njemu uzgojiti obilje zdrave hrane.

U sklopu predavanja biti će organizirano i predstavljanje upravo izdane knjige “Vrtlarenje u skladu s prirodom” autorice Silvije Kolar-Fodor o kojoj ćemo vas još obavijestiti detaljnije, a koja će se moći kupiti nakon predavanja po cijeni od 129 kuna.
Na razmjene sjemenja se pozivaju posjetitelji predavanja koji čuvaju ili žele čuvati domaće sjeme u svojim vrtovima i da razmijene sjeme s udrugom Biovrt i na taj način doprinesu očuvanju naše biološke raznolikosti.

Ukoliko nemate sjeme za razmjenu, do sjemenja na spomenutoj razmjeni možete doći i donacijom za sjeme.

O predavačici

Silvija Kolar–Fodor, predsjednica udruge "Biovrt – u skladu s prirodom”, predavačica i edukatorica o biovrtlarenju, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica bloga "U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, kolumnistica u tjedniku Međimurske novine, surađivala je s dnevnikom "24 sata", dnevnikom “Večernji list”, magazinom Jutarnjeg lista "D&D VRT", časopisom Poljoprivredni glasnik, magazinom za život u skladu s prirodom "100 posto prirodno”, portalom Naturala.hr, EkoMreža.org, Sirova hrana.hr ... zaljubljenica u Prirodu i dugogodišnja biovrtlarka. Biovrtlarenjem se bavi od 2006. godine.

O udruzi

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom od 2012. inspirira i educira o životu u skladu s prirodom. Stvaramo zajednicu koja čuva biološku raznolikost, razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe, sjeme i znanje u svrhu uzgoja zdrave hrane, postizanja prehrambene neovisnosti i očuvanje prirode za buduće generacije.

Označeno u