Udruga apstinenata Varaždinske županije "Hrabrost" održala svoju treću godišnju skupštinu

Varaždinske vijesti | 16.5.2019. u 16:32h | Objavljeno u Društvo

U subotu, 11. svibnja, u prostorijama Varaždinske biskupije održana je treća godišnja skupština Udruge apstinenata varaždinske županije "Hrabrost". Udruga je osnovana 2016. godine s ciljem nastavka liječenja, rehabilitacije i resocijalizacije alkoholičara i njihovih obitelji.

Djelovanje članstva usmjereno je na to da se u obiteljima liječenih alkoholičara što prije uspostave skladni odnosi, narušeni alkoholizmom kao i na senzibiliziranje okoline o problemu alkoholne ovisnosti te uključivanje u aktivan rad lokalne zajednice. Udruga radi i na poticanju kulturnih, sportskih i drugih aktivnosti koje će olakšati i učvrstiti apstinenciju članova.

Uz članove Udruge Hrabrost godišnjoj skupštini prisustvovali su i predstavnici četrnaest klubova iz sjeverozapadne Hrvatske, Zagreba i Republike Slovenije, kancelar Varaždinske biskupije preč. mr. sc. Ivan Rak, predstavnica Varaždinske županije Lovorka Horvat, pročelnica upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i civilno društvo, dr. med. Ivane Dolenec liječnik iz Svete Marije, te predstavnik Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije i dr.

Za bogati kulturno umjetnički program pobrinula se ženska vokalna skupina Klapa Lucerne i Božidar Vršić, kantautor i voditelj Hajdina Benda. Izvješća o radu udruge, financijski plan predstavio je predsjednik udruge g. Kobal Đuro. Sva izvješća, prihvaćena su na radnom djelu skupštine, a prisutnima se obratio i stručni djelatnik - terapeut Marić Vjeran.