Članovi udruge već provode brojne aktivnosti Foto: Udruga Hrabrost

Udruga apstinenata Hrabrost sutra obilježava Mjesec borbe protiv ovisnosti

I.D./Varaždinske vijesti | 25.11.2016. u 08:23h | Objavljeno u Društvo

Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, Udruga apstinenata Varaždinske županije "Hrabrost" predstavit će se 26. studenoga od 9 do 13 sati na Franjevačkom trgu u Varaždinu, ispred Varteksove robne kuće.

Udruga apstinenata Varaždinske županije "Hrabrost" osnovana je 27. lipnja ove godine s ciljem nastavka liječenja, rehabilitacije i resocijalizacije alkoholičara i njihovih obitelji.

- Mi smo mlada, novoosnovana udruga, ali s bogatim iskustvom, budući da velika većina naših članova dolazi iz srodnih udruga, iz kojih donose i bogato višegodišnje iskustvo. Okupljamo se svakog četvrtka u 17:30 u prostorijama 1. mjesnog odbora u Ulici Alojzija Stepinca 1, a posebno ističem da su svi dobrodošli - ističe predsjednik udruge Đuro Kobal.

Članovi udruge napominju da im je najvažnija stvar sačuvati kolektivnu apstinenciju te skinuti stigmu liječenog alkoholičara. Ističu kako je jedan od ciljeva udruge u obiteljima liječenih alkoholičara što prije uspostaviti skladne odnose, koji su bili narušeni alkoholizmom. Od ostalih ciljeva navode razvijanje principa samopomoći i uzajamne pomoći članova i njihovih obitelji u cilju što duže apstinencije, provođenje što šire stalne edukacije svih članova i njihovih obitelji kako bi se što više upoznali s vlastitom bolešću i načinima njenog liječenja, pomaganje članovima koji imaju poteškoća u liječenju, a posebno u slučaju recidiva, te pronalaženje načina za što uspješniju pomoć, kao i senzibiliziranje okoline o problemu alkoholne ovisnosti te uključivanje u aktivan rad lokalne zajednice i poticanje kulturnih, sportskih i drugih aktivnosti koje će olakšati i učvrstiti apstinenciju članova.

Iz udruge ističu da su započeli s realizacijom ovih aktivnosti te je organiziran Špancir-pohod, hodočašće na Mariju Bistricu, Kestenijada, kreativne radionice te niz tematskih predavanja.

- Pripreme za nastavak aktivnosti u punom su tijeku. Pred nama je mjesec borbe protiv alkoholne i drugih ovisnosti, kada će članovi udruge na štandu na Franjevačkom trgu predstaviti svoj dosadašnji rad i planove za budućnost - napomenuli su iz udruge "Hrabrost".