U topličkoj školi proveden projekt Tjedan školskog doručka Foto: Valentina Bolčević Novak

U topličkoj školi proveden projekt Tjedan školskog doručka

J.Š./ Varaždinske vijesti | 25.10.2020. u 08:01h | Objavljeno u Društvo

U topličkoj Osnovnoj školi Antuna i Ivana Kukuljevića u Varaždinskim Toplicama nizom radionica proveden je projekt Tjedan školskog doručka. Ovaj projekt provodi se s ciljem podizanja svijesti o važnosti nutritivno bogatog doručka za svako školsko dijete.

Organizirane su različite poučne, zabavne i zanimljive aktivnosti za učenike, a u njihovu osmišljavanju je, uz učitelje, sudjelovala voditeljica projekta pedagoginja Valentina Bolčević Novak. Tako su učenici prvih razreda učili o piramidi pravilne prehrane i crtali svoj idealni zdravi doručak.

Učenici drugih razreda također su učili o važnosti prvog jutarnjeg obroka te koje zdrave namirnice uključuje. Osim toga, donijeli su jabuke, mandarine i jesenske plodove te proveli malo istraživanje u razredu o navikama vezanim uz doručak. Na kraju su sve upotpunili prigodnim crtežima kojima su ukrasili svoju učionicu.

Učenici 5.b razreda učili su o utjecaju pravilne prehrane na zdravlje djece, a posebice utjecaju doručka na učenje i pamćenje. Međusobno su razgovarali o svojim navikama vezanim uz doručak i razmjenjivali mišljenja. Sat razrednika zaokružili su prigodnim kvizom kojeg su odigrali pomoću Plickers aplikacije. Učenici osmih razreda računali su indeks tjelesne mase (ITM) na satu matematike te se pobliže upoznali s njegovim značenjem.

U obilježavanje Tjedna školskog doručka uključili su se i učenici koji pohađaju Domaćinstvo. Oni su izradili prijedloge tjednih menija za zdravi doručak i crteže za zid u školskoj blagovaonici. Školski hol ukrasili su izložbom najljepših radova učenika predmetne nastave na temu zdravog doručka, a pripremili su i prigodni pano.

Galerija slika