U subotu utrka u orijentacijskom trčanju za pomoć djeci koja boluju od kroničnih bolesti Foto: SB Gornja Bistra

U subotu utrka u orijentacijskom trčanju za pomoć djeci koja boluju od kroničnih bolesti

Varaždinske vijesti | 4.9.2017. u 10:20h | Objavljeno u Društvo

- Ljubav je čudesna u pronalaženju novih mogućnosti izražavanja - riječi su kojima predstavnici Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra pozdravljaju osobe koje potpomažu rad ove zdravstvene ustanove koja skrbi o najpotrebnijim i posebno ranjivim: djeci - pacijentima koji boluju od kroničnih bolesti ili takvih bolesti kojima je dug tijek liječenja te su, radi nemogućnosti pravilnog tretmana u obitelji, smještena u ovoj bolnici.

Svatko može doprinijeti radu ove ustanove na način koji sam odabere, a članovi Orijentacijskog kluba Varaždin svoj doprinos odlučili su dati sudjelovanjem na utrci koja će se 9. rujna (subota) održati u krugu Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra - Dvorac Oršić.

Riječ je o utrci u orijentacijskom trčanju humanitarnog karaktera, koja se u organizaciji Orijentacijskog kluba Merz iz Zagreba održava drugu godinu zaredom. Tijekom utrke trkače bodre njihovi navijači – korisnici Specijalne bolnice, a između dvije utrke trkači i navijači se druže i na taj stvaraju lijepa sjećanja na sportski dan kod pacijenata, ali i osoblja ustanove.

Umjesto plaćanja startnine za članove orijentacijskog kluba, svaki klub će dati donaciju za Specijalnu bolnicu. Sve osobe koje žele i mogu pomoći svojim doprinosom, održavanje ovog događaja mogu podržati svojom donacijom, koje će članovi Orijentacijskog kluba Varaždin uručiti predstavnicima Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra.

Više informacija dostupno je na internetskim stranicama www.bolnica-bistra.hr, www.ok-merz.hr te Facebook stranici OK Varaždin.

Donatori mogu koristiti upute predstavnika Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra. U pozivu za natjecanje u orijentacijskom trčanju "7. Merzov Sprint" iskazana je veća potreba za dječjom hranom i higijenskim potrepštinama, a manja za pidžamicama, dok su slastice isključene jer se radi o teškim bolesnicima. Svi koji žele donirati stvari, mogu kontaktirati OK Varaždin i ostaviti poruku na njihovoj Facebook stranici.