U subotu u Varaždinu prikupljanje potpisa za zaštitu prava nacionalnih manjina Foto: Udruga mladih V.U.K.

U subotu u Varaždinu prikupljanje potpisa za zaštitu prava nacionalnih manjina

Varaždinske vijesti | 9.3.2018. u 10:55h | Objavljeno u Društvo

Varaždinska udruga mladih V.U.K će u cijeloj Republici Hrvatskoj organizirati prikupljanje potpisa u sklopu "Minority SafePack" inicijative koja je aktualna diljem Europske unije.

Glavna zadaća ove inicijative jest utjecati na EU da poboljša zaštitu pripadnika nacionalnih i jezičnih manjina kao i da pojača kulturnu i lingvističku raznolikost u Uniji. Uloga Hrvata u „Minority SafePack“ inicijativi je da sa što većim brojem potpisa pokažu da je Hrvatska spremna podržati prava manjina i raznolikost jezika i kultura. Ovo se odnosi na manjine u Republici Hrvatskoj, ali i one u ostalim državama članicama EU, gdje su Hrvati u statusu manjine.

Udruga V.U.K će, uz podršku Grada Varaždina, organizirati prikupljanje potpisa u Varaždinu ove i sljedeće subote, 10. i 17. ožujka, od 9 do 13 sati na Franjevačkom trgu. Organizatori potpisivanja pozvali su od 10 sati pripadnike nacionalnih manjina koje organizirano djeluju u Varaždinu na prikupljanje potpisa za ovu hvalevrijednu inicijativu mladih iz Udruge V.U.K, a poziv je upućen i svim građanima.