U subotu 1. srpnja na varaždinskom placu cjelodnevni program za djecu i odrasle

V.V. | 24.6.2017. u 10:42h | Objavljeno u Društvo

S obitelji na plac, naziv je događaja koji će se u subotu, 1. srpnja održati na varaždinskome placu. 

Već od 8:30 sati svi će klinci i klinceze moći upoznati sasvim posebne 'voćne' animatore, koji će na kreativnim radionicama s njima izrađivati sezonsko voće i povrće od kartona. Šarenilo malina, ribizla, marelica, bresaka, borovnica, trešnji i višnji oslikat će se i na dječjim licima, jer svi će zainteresirani klinci dobiti besplatan 'voćni' facepainting.

A za mame i tate na tržnici će varaždinske udruge pripremiti gastro kutak gdje će moći kušati domaće zdrave slastice čiji su glavni sastojci sezonski proizvodi s tržnice. Tako će Žene iz centra svijeta predstaviti nekoliko vrsta voćnih zlevanki dok će Oreh ponuditi štrukle od trešanja i višanja, Trnovečko srce raznolike kolače od jabuka, višanja, malina i drugih ljetnih voćnih delicija, a Udruga žena Kelemen voćne slastice. 

Osim igre i ukusnih zdravih zalogaja, na placu će se moći zaplesati i zapjevati. Ovoga puta za veseli štimung zadužen je KUD Elizabeta iz Jalžabeta, čiji će tamburaši i najmlađi plesači pokazati svoje umijeće.

Nakon prijepodnevne uvertire, tijekom poslijepodneva, od 16:00 sati, bit će održan 10. po redu Dječji plac – sajam rabljene dječje odjeće i opreme, koji tradicionalno okuplja mnogobrojne prodavatelje i kupce.

Mnoge se obitelji spremaju na ljetovanje, a ovo je idealno mjesto za nabavku majica, hlačica, haljinica, japanki, luftića, igrački za plažu i sve druge potrebne opreme. Cijene su višestruko niže nego u trgovinama, pa je kupnja rabljenih ali očuvanih stari idealan izbor za sve koji žele uštedjeti.