U sklopu UNICEF-ove kampanje donaciju zaštitne opreme primio i varaždinski Dom zdravlja Foto: UNICEF

U sklopu UNICEF-ove kampanje donaciju zaštitne opreme primio i varaždinski Dom zdravlja

Varaždinske vijesti | 16.12.2020. u 15:42h | Objavljeno u Društvo

UNICEF je pokrenuo nacionalnu kampanju "Zajedno protiv koronavirusa" kojom, uz podršku donatora i tvrtki, nastavlja nabavljati prioritetnu zaštitnu i medicinsku opremu te dezinficijense i higijenske potrepštine, pružati podršku školovanju na daljinu i osiguravanju psihosocijalne pomoći za najranjiviju djecu i njihove obitelji.

UNICEF-ovu nacionalnu kampanju za borbu protiv COVID-19 pandemije u Hrvatskoj podržala je i tvrtka Johnson & Johnson, donacijom od 333.000 kuna. Doniranim je sredstvima Ured UNICEF-a za Hrvatsku nabavio neophodnu osobnu zaštitnu i medicinsku opremu kako bi zajedno podržali napore zdravstvenih djelatnika i osigurali kontinuitet podrške djeci i obiteljima u županijama koje su osobito pogođene širenjem pandemije.

Donacija je omogućila je nabavu ukupno 50.000 kirurških maski, 5.000 zaštitnih odijela, 1.000 sterilnih kirurških haljina, 2.000 zaštitnih vizira za lice. Prema incidenciji, odnosno broju novozaraženih slučajeva u odnosu na broj stanovništva, trenutno je najgora epidemiološka situacija u Varaždinskoj, Međimurskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji te je UNICEF opremu dostavio patronažnim sestrama i pedijatrima u domovima zdravlja ovih županija.

UNICEF-ovu kampanju moguće je podržati putem web stranice www.unicef.hr/zajedno-protiv-koronavirusa/ ili uplatom na UNICEF-ov račun HR1723600001501092524; poziv na broj 2063-98.