U ožujku počinju likovne radionice za djecu VANIME koje vodi Ivan Mladenović, javite se! Foto: VANIMA

U ožujku počinju likovne radionice za djecu VANIME koje vodi Ivan Mladenović, javite se!

VV | 27.2.2020. u 08:03h | Objavljeno u Društvo

Filmsko-kreativni studio VANIMA u ožujku pokreće likovne grupe za djecu i mlade i to pod vodstvom Ivana Mladenovića, magistra kiparstva i edukacije umjetnosti. Grupe će trajati do kraja ove školske godine, a održavat će se u prostoru Centra za mlade u Preradovićevoj ulici i to na tjednoj bazi.

Ideja likovnih radionica nastala je razmišljanjem o tome kako približiti likovnu kulturu i umjetnost učenicima osnovnih i srednjih škola koji žele znati više i razvijati se kroz likovni jezik, ali i primjerice pripremati se za upis u srednju umjetničku školu ili pak Akademiju likovnih umjetnosti. Sadržaj likovnih radionica u skladu je s tematskim sadržajima za učenike osnovnih i srednjih škola. Likovnim radionicama polaznici će razviti umijeće likovnim tehnikama i osjećaj za kompoziciju, kontrast, teksturu, proporciju itd. Naučit će kako svoju ideju prenijeti u likovno djelu i izraditi koncept svojeg rada. Na kraju školske godine u lipnju bit će grupna izložba polaznika kako bi pokazali svoje radove publici i tako steći osjećaj za izlaganje.Zainteresirani polaznici će raditi u dvije grupe po dva sata tjedno. Prva grupa je za polaznike od deset do četrnaest godina, a druga grupa za polaznike od petnaest do devetnaest godina.

Likovnim tehnikama kojima će polaznici raditi u prvoj grupi od deset do četrnaest godina su olovka, ugljen, tuš i pero, flomasteri, linorez, monotipija, tempere, akrilne boje, kolaž, žica, glina, gips i dr. Kroz ove tehnike polaznici koje zanima likovna kultura i imaju potrebu za likovnim izrazom moći će se bolje razviti putem likovnog jezika, mašte i stručnog usmjerenja.

Druga grupa je za učenike srednje škole od petnaest do devetnaest godina, gdje će se polaznici učiti i usavršavati putem crtačkih, slikarskih i kiparskih tehnika, te raditi putem motiva i tema koji su određeni za srednjoškolsko razdoblje učenja likovnim jezikom.

Likovne radionice počinju s radom početkom ožujka, a zainteresirani polaznici se mogu javiti najkasnije do 1. ožujka 2020. godine na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili putem mobitela na broj 091/798-0858 (Hrvoje Selec, tajnik udruge).

Više informacije možete pronaći na službenim internetskim stranicama udruge: www.vanima.hr .

Označeno u