U Noći muzeja u dvorcu Trakošćan humanitarna akcija "Rotary za srednjoškolce"

V.M./Varaždinske vijesti | 25.1.2017. u 14:21h | Objavljeno u Društvo

Rotary club Trakošćan organizira 27. siječnja u dvorcu Trakošćan, za vrijeme trajanja manifestacije “Noć muzeja”, humanitarnu akciju “Rotary za srednjoškolce”.

Riječ je o akciji kojom se žele prikupiti sredstva kojima će se financirati užine srednjoškolcima koji pohađaju Srednju školu Ivanec, a dolaze iz obitelji slabijeg imovinskog stanja.

Na žalost, postoje obitelji koje zbog teške financijske situacije jedva uspijevaju financirati troškove srednjoškolskog obrazovanja vlastite djece. Uspijevajući nekako pokriti samo osnovne troškove, takve obitelji često nisu u mogućnosti financirati one dodatne u koje spada prehrana djeteta odnosno užina za vrijeme boravka u školi, a to je vrijeme, zbog vremena provedenog na putu do škole i povratka kući, znatno duže od vremena provedenog na nastavi.

- U školi redovno vodimo brigu o svakom učeniku, te smo u suradnji s učenicima i roditeljima prepoznali potrebu za osiguravanjem obroka za dvadesetak učenika kojima je zbog različitih životnih situacija uistinu to potrebno. Na taj način pruža se potpora roditeljima koji su vrlo zadovoljni da postoji ovakva prilika, a pogotovo učenicima jer redovan obrok za vijeme nastave znači da se učenici bez opterećenja mogu posvetiti učenju i biti uspješniji, što zapravo u konačnici vodi poboljšanju kvalitete života učenika i pružanju jednakih mogućnosti svima - rekla je ravnateljica Srednje škole Ivanec Lidija Kozina.

Želeći pomoći, Rotary club Trakošćan organizira humanitarnu akciju “Rotary za srednjoškolce” kojoj je cilj prikupiti sredstva kojima bi se pokrili troškovi užina za srednjoškolce slabijeg imovinskog stanja. Akcija će se održati 27. siječnja 2017. u dvorcu Trakošćan za vrijeme trajanja manifestacije “Noć muzeja”.

Tom će prigodom članovi Rotary kluba Trakošćan, od 18 sati na terasi dvorca Trakošćan, krafnama, kuhanim vinom i čajem ponuditi posjetitelje koji će moći donirati sredstva za užine srednjoškolcima slabijeg imovinskog stanja.

Donacije se mogu uplatiti i na humanitarni žiro-račun akcije otvoren za tu prigodu u Zagrebačkoj banci - IBAN HR6323600001502005727.

- Rotary klub Trakošćan, nakon prošlogodišnjeg osnivanja i akcija kojima je pomogao udruzi Ivanečko sunce te Ženskom nogometnom klubu Lepoglava, pokreće humanitarnu akciju “Rotary za srednjoškolce” kojoj je cilj pomoći srednjoškolcima slabijeg imovinskog stanja. Riječ je o jednoj od akciji kakve će Rotary klub Trakošćan organizirati i u budućnosti, a kako bi pomogao onima kojima je pomoć potrebna. Pozivam se - građane, tvrtke, ustanove i institucije, kao i naše prijatelje iz drugih Rotary klubova, da se u okviru svojih mogućnosti pridruže ovoj i budućim našim akcijama. Pomognimo ovom prigodom
srednjoškolcima iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, stvorimo zajedno uvjete da uspješno završe svoje srednjoškolsko obrazovanje - istaknuo je predsjednik Rotary kluba Trakošćan Damir Poljak.

Rotary klub Trakošćan zahvaljuje se svima koji su svojim donacijama pomogli da se ova humanitarna akcija provede. Dakako, zahvaljuje se i svima koji će svojim donacijama poduprijeti ovu akciju.

Rotary_za_srednjoskolce_baner1_1.jpg