U CISOK-u tijekom lipnja niz besplatnih radionica i predavanja za nezaposlene

N.P. | 6.6.2017. u 18:15h | Objavljeno u Društvo

Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri Varaždin (CISOK) i tijekom lipnja nastavlja s radionicama i predavanjima za nezaposlene.

U srijedu, 7. lipnja, u 13.00 sati održat će se radionica “Moj Europass životopis” koja je namijenjena nezaposlenim osobama i studentima koji bi željeli naučiti kako ispravno popuniti ovu formu životopisa ili samo provjeriti da li su to dobro napravili.

S obzirom na kraj školske godine zanimljivo i poučno predavanje bit će “Prvi profesionalni odabir - kako roditelji mogu pomoći”, koje je namijenjeno roditeljima učenika završnih razreda osnovne škole. Roditelji će na ovom predavanju imati priliku saznati kako pomoći vlastitom djetetu u odabiru srednje škole, gdje pronaći važne informacije, što je sve važno uzeti u obzir pri odabiru budućeg zanimanja, kako prepoznati djetetove interese i sposobnosti te gdje ga uputiti na kvalitetne izvore informacija. Predavanje će se održati 13. lipnja i 27. lipnja u 15.00 sati.

Povezano predavanje je i za one osobe koje su završile školovanje te su prvi put u potrazi za poslom. Na predavanju se sudionici mogu upoznati s različitim strategijama traženja posla, a bit će im predstavljene faze i kako izgleda selekcijski postupak tijekom zapošljavanja. Predavanje će se održati 29. lipnja u 10.00 sati.

Uz ta predavanja, u lipnju će se održati i radionica informatičke podrške korisnicima CISOK-a, u kojima će sudionici imati priliku naučiti osnovne stvari na računalu kao što su osnovne funkcije Microsoft Worda, Internet pretraživanje i upravljanje elektroničkom poštom. Radionica se održava pet dana po dva sata dnevno, a termini se određuju u dogovoru s najavljenim sudionicima.

Sudjelovanje na svim aktivnostima je besplatno, ali je obavezna prijava na pojedinu aktivnost. Prijaviti se može na broj 042 302 179, ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Predavanja i radionice održavaju se u prostorima CISOK-a.

Označeno u