Tradicionalna "Bažulijada" Lions kluba ove subote na terasi Hotela Varaždin

V.V. | 13.10.2016. u 08:30h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Lions klub Varaždin i ove godine, 15. listopada, organizira tradicionalnu humanitarnu akciju pod nazivom "Bažulijada".

15. Bažulijada će se održati ove subote na na terasi Hotela Varaždin (Kolodvorska ulica 19, Varaždin). Riječ je o natjecanju u kojem će se desetak ekipa nadmetati u pripremanju starog pučkog jela varaždinskog kraja – variva od graha, koji se često u varaždinskom kajkavskom narječju naziva "bažulom". Natjecanje ima prvenstveno humanitarni karakter, a cilj mu je prikupljanje sredstava za humanitarne akcije koje provodi Lions kluba Varaždin.

Samo natjecanje održati će se na prikladno uređenom prostoru ispred Hotela Varaždin u Varaždinu. Jelo koje će pripremiti ekipe poslužiti će se nakon natjecanja na domjenku sponzora, natjecatelja i članova Lions kluba. Tri najbolja bažula po ocijeni stručnog suda sastavljenog od prominentnih majstora kuhinje bit će nagrađena „kuhačama“ koje će oslikati eminentni varaždinski umjetnik Branko Bobić.

Birat će se i najbolje domaće suho meso, najbolje vino, domaća žestica, kruh, kolač i naravno najbolji slogan za bažul, a proglasit će se i ekipa koja je ostavila najupečatljiviji dojam.

Označeno u