Toplička škola plesom obilježila Olimpijski dan te prvašićima priredbom zaželjela dobrodošlicu Foto: Igor Derdić

Toplička škola plesom obilježila Olimpijski dan te prvašićima priredbom zaželjela dobrodošlicu

J.Š./Varaždinske vijesti | 12.9.2018. u 20:01h | Objavljeno u Društvo

Raznolik i kreativan program povodom priredbe dobrodošlice za prvašiće u topličkoj školi Antuna i Ivana Kukuljevića pripremili su učenici 5.a i 5.b razreda sa svojim učiteljicama razredne nastave. Kroz recitiranje, sviranje, pjevanje i glumu najmlađima je prikazano kako je upravo đačko doba najljepše doba života.

Prigodnim se govorom na početku svečanosti svim prisutnima obratila i ravnateljica Goranka Štefanić te zaželjela dobrodošlicu prvašićima, njihovim roditeljima i svim ostalim učenicima, učiteljima i djelatnicima škole. Upoznala je učenike i roditelje s razrednicima i učiteljima svih nastavnih predmeta te zaželjela učenicima uspješnu godinu i poručila im neka budu ustrajni u radu.

Predsjednica Društva „Naša djeca“ Varaždinske Toplice podijelila je crtančice za prvašiće te pozvala prvašiće, a i ostale učenike na daljnju suradnju i uključivanje u aktivnosti „DND“. Uspješnu školsku godinu đacima prvacima zaželio je i zamjenik gradonačelnice Varaždinskih Toplica uz prigodni dar - slikovnicu.

Nadalje, već tradicionalno početkom rujna učenici topličke škole sa svojim razrednicima i ostalim učiteljima obilježavaju Hrvatski olimpijski dan. Taj dan svi učenici i učitelji nose bijele majice i sudjeluju u različitim tjelesnim aktivnostima, a sve kako bi se podigla svijest o važnosti svakodnevnog vježbanja.

- Ove godine obilježili smo ga rasplesano. Članovi Univerzalnog plesnog studija "Feel" iz Varaždina predstavili su se s dvije plesne skupine, mlađom i starijom. Izvrsne izvedbe plesača oduševile su male i velike učenike koji su i sami imali priliku okušati se u plesu. Trenerica Romana održala je kratku plesnu radionicu za sve učenike koji su brzo savladali svoje prve plesne korake. Postoje prečice do radosti, ples je jedna od njih.", kaže izreka o plesu, a učenici i učitelji naše škole uvjerili su se u njenu istinitost - ističu iz škole.