Tko je Borna iz Varaždina koji je oduševio na kvizu "Potjera" i osvojio 85.000 kuna? Foto: Ilustracija

Tko je Borna iz Varaždina koji je oduševio na kvizu "Potjera" i osvojio 85.000 kuna?

IHR/Varaždinske vijesti | 8.4.2020. u 11:40h | Objavljeno u Društvo

- Naravno da sam sretan, još ni sam ne mogu vjerovati da sam osvojio 85.000 kuna. Imao sam očekivanja, ali da će na kraju ispasti tako dobro, to stvarno nisam očekivao – rekao je Borna Antončić iz Varaždina, student četvrte godine Medicinskog fakulteta koji je prošlog utorka na kvizu “Potjera” zajedno s natjecateljem Sinišom Grgurićem iz Osijeka ukupno osvojio 170.000 kuna. Varaždinac i Osječanin dobitak su podijeli po pola, a svojim nastupom oduševili su brojne ljubitelje kvizova i gledatelje ispred malih ekrana.

Riječ je o kvizu u kojem natjecatelji odgovaraju na pitanja općeg znanja te istodobno grade taktiku koja će ih dovesti do finalnog kruga. Međutim, na putu im stoji lovac koji ih u uzbudljivoj igri znanja i brzine pokušava jednog po jednog izbaciti iz igre i kući ispratiti praznih ruku. Njihovom lovcu, Krešimiru Sučeviću Međeralu, ovog puta to nije pošlo za rukom. U završnoj potjeri Siniša i Borna imali su 13 koraka prednosti ispred lovca. Siniša je odabrao “višu“ igru te osvojio 70.000 kuna, dok je Borna u zajedničku kasu pospremio 100.000 kuna.

Dvadesetdvogodišnjem Varaždincu, inače sinu poznatog varaždinskog interniste i gastroenterologa Zorana Antončića, to je bio prvi televizijski kviz u kojem je sudjelovalo. No oduvijek voli kvizove te s prijateljima često sudjeluje u njima. Velika želja mu je bila ići upravo u “Potjeru“.

- Prijavio sam se još u prosincu prošle godine za “Potjeru“ i dobio sam poziv, no došao sam na red tek u ožujku – rekao je.Zanimljivo je da odgovor na glavno pitanje, na što će potrošiti dobitak, još ne zna.
- Nemam još nikakvih planova na što ću potrošiti novce. Iskreno, još nemam osjećaj koliko je to novaca! No, ne opterećujem se s time, neka dobitak samo sjedne na račun u banci, novac sigurno neće propasti – našalio se Borna koji ima puno hobija, pa osim kvizova voli čitati knjige, gledati filmove i bavi se sportom..

- Jedanaest godina aktivno sam trenirao karate u KK Varaždin i došao sam do crnog pojasa. Često s prijateljima igram nogomet, a puno i trčim, pa tako sudjelujem u polumaratonima – otkrio nam je student četvrte godine Medicinskog fakulteta.

Označeno u