Svečano predstavljen Tesla Model X - najbolji SUV na svijetu

Varaždinske vijesti | 11.9.2016. u 13:33h | Objavljeno u Društvo

Sinoć je na Oleander Terasi hotela Esplanade svečano predstavljen Tesla Model X, električni SUV koji je već sada globalno proglašen najboljim SUV-em na svijetu. Zahvaljujući tvrtki E.V.A. BLUE i partneru iz Graza, tvtki ecar-rent, samo dan nakon Japanske premijere, imali smo priliku vidjeti najnovije tehnološko dostignuće u svijetu automobila.

Prije same prezentacije najnovijeg vozila Tesla Motorsa, održana je i panel diskusija na temu e-mobilnosti i zelenih tehnologija na kojoj je sudjelovala Norveška veleposlanica, Astrid Versto, Vjekoslav Majetić iz tvrtke Dok ing, Erland Morelissen iz Volvo Buses i Fredrik Rostad, direktor Volvo Buses za Istočnu Europu koji su došli na poziv veleposlanika Švedske, Larsa Schmidta te suvlasnik tvrtke ecar-renta, Christiana Friesa.

Na terasi se oko Tesle X sakupilo mnoštvo sa zanimanjem promatrajući „gull wing“ vrata koja se podiž kao „krila“, a naš poznati glumac Rene Bitorajac sjeo je za volan ne skrivajući oduševljenje viđenim.

Panel diskusija u potpuno ispunjenoj dvorani Istanbul, privukla je osim veleposlanika, direktore hotelskih kuća, privatnih i javnih tvrtki zainteresiranih za tematiku s područja električnih automobila, koji u sve većem broju prometuju našim cestama.

Zaključak panel diskusije je da Hrvatska ima goleme potencijale i mogućnost brzog priključka “digitalnom” svijetu no da je osnovni problem infrastruktura i olakšavanje postavljanja punionica svim zainteresiranim subjektima. Električna vozila više nisu budućnost, ona su tu i cjenovno postaju sve dostupnija, sve veći broj turista dolazi električnim vozilima i samim time je potrebna infrastruktura - rečeno je u priopćenju.

Označeno u