Svečani bal 2019. Foto: FAS / Arhiva VV

Svečani bal Varaždinske županije pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije

Varaždinske vijesti | 3.1.2020. u 20:21h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Svečani bal Varaždinske županije, koji će se održati 24. siječnja u HNK u Varaždinu, održat će se pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije.

- Traženo pokroviteljstvo predstavlja potvrdu visoke kvalitete i značaja samoga bala za Varaždinsku županiju, ali i cijelu Hrvatsku - priopćili su iz Varaždinske županije, dodavši da je Republika Hrvatska preuzela šestomjesečno rotirajuće predsjedanje Europskom Unijom te da je predsjedanje za svaku državu članicu iznimno važna uloga, koja donosi brojne izazove, ali i prilike – kako za državu članicu, tako i za njezinu državnu upravu.

- Za Republiku Hrvatsku ova će uloga biti dodatno važna iz razloga što će to biti prvi puta da se nalazi u ulozi predsjedateljice Vijećem. Upravo će Svečani bal biti prilika za okupljanje mnogih uglednih gostiju iz svijeta politike, gospodarstva, kulture, ali i diplomacije te će zasigurno uz druge programe biti jedna od glavnih manifestacija u okviru predsjedavanja Vijećem Europske unije. U prilog tome ide i pripremljeni bogati te atraktivni program u kojem ćemo ponovno predstaviti sve najbolje iz Varaždinske županije - napominju iz Županije.

Svecani_bal_2020.jpg