Svake nedjelje misa na VTV-u: u nedjelju 29. ožujka uživo prijenos iz crkve sv. Nikole u Varaždinu Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Svake nedjelje misa na VTV-u: u nedjelju 29. ožujka uživo prijenos iz crkve sv. Nikole u Varaždinu

VV | 28.3.2020. u 18:37h | Objavljeno u Društvo

- Varaždinska biskupija u suradnji s VTV-televizijom želi omogućiti vjernicima Varaždinske biskupije sudjelovanje u nedjeljnom misnom slavlju. Zbog toga će svake nedjelje biti organiziran prijenos svete mise kako bi i oni vjernici koji nemaju pristup drugim kanalima mogli pratiti svetu misu iz varaždinske katedrale ili jedne od župa varaždinske biskupije, a u nedjelju, 29. ožujka u 9 sati vjernici će moći pratiti svetu misu iz župne crkve sv. Nikole u Varaždinu koju će predslaviti župnik Stjepan Najman - izvijestili su iz Varaždinske biskupije.

Naime, Varaždinska televizija pokriva svojim signalom područje cijele Varaždinske biskupije te će tako vjernici koji nemaju pristupa internetu i drugim kanalima moći pratiti prijenos svete mise iz Varaždinske katedrale ili neke od župa Varaždinske biskupije u narednim vremenima.

- Svjesni smo da svi vjernici imaju pristup HRT-u, no voljeli bismo omogućiti vjernicima na neki način identifikaciju s Varaždinskom biskupijom, da im njihovi župnici i biskup pošalju riječi podrške i ohrabrenja u ovim danima - ističu.