Starim gradom i središtem Varaždina prošetali turisti u kostimima

N.P. | 6.6.2017. u 14:03h | Objavljeno u Društvo

Društvo turističkih vodiča i pratitelja Varaždin u sklopu svojih redovitih edukacija u želji unapređivanja vodičke struke kao i obogaćivanja turističke ponude grada Varaždina započelo je projekt pod nazivom „Povijesne rute grada Varaždina“.

Cilj projekta je obogatiti samo turističko vođenje i učiniti grad još privlačnijim i zanimljivijim turističkom grupama. Uz pomoć kostima, predmeta iz određenog povijesnog razdoblja turist postaje aktivan sudionik a ne samo pasivni „slušač“ i promatrač.

Tako je grupa turista iz Austrije, u utorak 6. svibnja, prva otvorila ovaj projekt i prošla Starim gradom i središtem Varaždina.

- Cilj ove edukativne situacije je da ljude zadržimo u gradu, da im ostane u sjećanju i da pričaju dalje kako je ovdje zanimljivo - rekla dopredsjednica Društva turističkih vodiča i pratitelja Zora Mihalina, dodajući kako zajedno s Turističkom zajednicom grada i Hrvatskom turističkom zajednicom rade na tome da se razbije uvriježena floskula “dođemo autobusom, prošetamo, eventualno posjetimo neki muzej i napustimo Varaždin.

Na ulazu u Stari grad turiste su dočekali čuvari iz Viteškog reda Svetog Nikole kostimirani u odjeću iz 13. stoljeća.
- Namjera naše udruge je da kroz rad i promociju naše kulture na popularan način promoviramo tu našu kulturu ali ujedno i da budemo atraktivni. Mislimo da ovakav potencija u Hrvatskoj treba iskoristiti, pogotovo sada kada filmska industrija promovira ovakve filmove koji srednji vijek podižu na neki novi nivo. Treba to iskoristiti i napraviti dobar turistički proizvod - rekao je Radivoj Miladinović, veliki meštar Viteškog reda Svetog Nikole iz Varaždina.

 

 

 

 

20170606 100325

 

 

20170606 100355