Pozornica kod Vile Bedeković i prijašnjih je godina bila veliki hit Špancirfesta Foto: VV arhiva / ilustracija

Špancirfest 2019: Kazališni hitovi i veliki glasovi na pozornici kod Vile Bedeković

Varaždinske vijesti | 15.6.2019. u 19:03h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Već smo utvrdili da je Vila Bedeković jedna od najljepših ljetnih pozornica u Hrvatskoj. Cjelovitosti njezine čarolije doprinose dva pola – glazba i kazalište, a program ovog divnog mjesta, otkada je ono dio Špancirfesta, uvijek je izgrađen u njihovoj ravnoteži.

Kako se za kazališni program svake godine ne traži samo karta već i predstava više, Špancirfest u 2019. donosi čak šest komada, posloženih i raspoređenih tako da vam smijehom ispuni tjedan. Svakog festivalskog dana, od ponedjeljka 25. kolovoza do petka 30. kolovoza na programu kod Vile Bedeković će na rasporedu biti jedna predstava, a program otvara "Pod hitno na hitnu“ Kerekesh teatra.

Nakon nje slijede: „Ništa ljubav samo seks“ Lude kuće (26.8.), „Šta me snađe“ Anđelke Prpić (27.8.) pa legendarni „Bogi Ivač znova“ HNK u Varaždinu (28.8.), nakon čega dolazi veliki hit „Kako je počeo rat na mom otoku“ GK Gavella i HNK Šibenik (29.8.), a kazališni program završava „Samo preko njega mrtvog“ Lude kuće (30.8.).

Ulaznice po cijeni od 60 kuna u prodaju kreću sljedeći tjedan.

Uz Božu Vreću, koji će nastupiti u petak 23. kolovoza u sklopu koncertnog programa Bedekovićke, te niz kazališnih predstava koje će smijehom ispuniti tjedan, drugi festivalski vikend Špancirfesta rezerviran je za velike stvari.

Subota 31. kolovoza donosi koncert „Sve samo ne opera“ nevjerojatnog Tomislava Mužeka, proslavljenog i nagrađivanog tenora koji se, svaki put kada nastupa u Varaždinu, zapravo vraća „doma“. U pratnji sjajnih glazbenika: Miroslava Lesića na gitari, Tomislava Modrića na glasoviru i Mladena Kosovca na harmonici i klarinetu, Tomislav Mužek sa „Sve samo ne opera“ izvest će zanimljiv repertoar sastavljen od neobičnog spoja talijanskih kancona i klasike začinjen s popularnim skladbama koje je birao po vlastitom ukusu. Bit će tu hitova Erica Claptona, Stinga, Arsena Dedića i drugih, ali i klasičnih izvedbi Chitarre Romane i drugih kancona, naravno, sve u posebnom aranžmanu ovih divnih glazbenika.

Tamburaški sastav Centra tradicijske kulture iz Varaždina (otprilike 30 tamburaša) će, zajedno s 4 Tenora (Vladimir Garić, Đani Stipaničev, Marko Pecotić i Filip Hozjak) u nedjelju 1. rujna zatvoriti koncertni program kod Vile Bedeković.