Skupština KUD-a "Klaruš" Maruševec: Predsjednica i dalje Ana Rehvald

Skupština KUD-a "Klaruš" Maruševec: Predsjednica i dalje Ana Rehvald Foto: VV/Arhiva

Održana je godišnja Skupština KUD-a "Klaruš" Maruševec, a ovogodišnja skupština bila je ujedno i izborna. Predsjednica KUD-a, Ana Rehvald podnijela je Izvješće o radu za proteklu godinu i podsjetila da je KUD prošle godine obilježio 20 godina postojanja. Jubilarna 20 godina KUD-a bila je jedna od najuspješnijih od osnivanja.

KUD „Klaruš“ prošle je godine treći put za redom predstavljao Varaždinsku županiju na Državnom susretu izvornih folklornih skupina u Sisku. Tamburaška sekcija KUD-a, uz potporu pjevačke sekcije, predstavljala je Varaždinsku županiju na Državnom susretu tamburaških orkestara i sastava te je u kategoriji folklornih sastava osvojila 2.mjesto. Stariji uzrast dječje folklorne grupe također je na Županijskoj smotri proglašen najuspješnijom grupom i stoga je Varaždinsku županiju predstavljao na Dječjim Vinkovačkim jesenima.

Dramska sekcija KUD-a također je sudjelovala na Županijskoj smotri kazališnih amatera kao jedna od rijetkih koja je nastupila na svim dosadašnjim smotrama. Članovi KUD-a realizirali su sve planirane programe – Večer dramskih amatera, koncert „Popijevku ti dam“, Povorku Jure Zelenog, 17. Dane folklora, Dječji folklorni festival DUM (Djeca u Maruševcu), Jesen u Maruševcu. Bili smo domaćini Županijske smotre tamburaških orkestara i sastava.

Osim toga, članovi KUD-a, svoj su maruševečki kraj predstavili u Međimurskoj, Zagrebačkoj, Sisačko-moslavačkoj, Bjelovarsko-bilogorskoj, Osječko-baranjskoj, Krapinsko – zagorskoj i Vukovarsko – srijemskoj županiji.

- Kako bi ostvarili sve svoje ciljeve najviše su tome pridonijeli naši članovi, te njihovi voditelj, Pjerino Hrvaćanin, Franjo Plantak i Zlatko Peharda. Veliki doprinos u svemu tome imaju i roditelji naših najmlađih članova koji nas također prate i pomažu nam u radu. U 38 nastupa prošle godine, Klaruši su bili promotori maruševečkog kraja – istaknula je predsjednica KUD-a, Ana Rehvald.

Financijsko izvješće za proteklu godinu podnio je tajnik KUD-a Zlatko Peharda. Podnesena izvješća jednoglasno su prihvaćena. S obzirom da su članovi dosadašnjeg Upravnog odbora u protekle 4 godine iznimno dobro vodili Društvo, Skupština je prijedlog, da im se mandat produži na još četiri godine, prihvatila jednoglasno.

Tako će u iduće četiri godine dužnost predsjednice obnašati Ana Rehvald, dužnost tajnika Zlatko Peharda, a članovi Upravnog odbora će i dalje biti Brankica Korpar, Branko Mavrek, Ljiljana Kundija, Sanjica Kliček i Nikola Peharda. Na Skupštini je predstavljen plan rada i financijski plan za 2019. godinu, koji je ambiciozan, ali i ostvariv.

Posebno je istaknuto kako je u Društvu većina članova djece školske dobi te da je plan rada usmjeren upravo prema radu s mladima. Društvo će to osigurati kroz programe i projekte. Skupštini su prisustvovali i zamjenik načelnika Općine Maruševec,Mario Klapša te Predsjednik Općinsko vijeća Općine Maruševec, Špoljar Josip koji su čestitali na uspješnoj protekloj godini i zaželjeli mnogo uspjeha u radu svim članovima i Upravi KUD-a.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Video galerija

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.