Povodom Svjetskog dana socijalnog rada u petak Varaždinu simpozij socijalnih radnika

V.M./Varaždinske vijesti | 16.3.2017. u 14:30h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Povodom Svjetskog dana socijalnog rada u Varaždinu u hotelu Turist, 17. ožujka, održat će se Regionalni simpozij "Socijalni rad u promicanju održivog razvoja i zdravih zajednica".

Svjetski dan socijalnog rada obilježava se svake godine trećeg utorka u ožujku, a ove godine pada na 21. ožujka. Tema obilježavanja Svjetskog dana socijalnog rada ove godine je "Promicanje održivog razvoja zajednice i okoliša" i u skladu je s Globalnim planom za socijalni rad i socijalni razvoj.

Kroz ovu temu želi se potaknuti zajednički rad Međunarodne udruge socijalnih radnika, Međunarodnog udruženja škola socijalnog rada i Međunarodnog vijeća za socijalnu skrb kako bi utjecale na međunarodne, regionalne i lokalne politike, vladine akcijske planove te istaknuti vrijednost i doprinos koje socijalni radnici čine svakodnevno diljem svijeta.

Udruga socijalnih radnika Varaždinske županije organizira Regionalni simpozij u suradnji s Društvom socijalnih radnika Međimurske županije, Udrugom socijalnih radnika Koprivničko-križevačke županije i Društvom socijalnih radnika Krapinsko-zagorske županije.

Cilj održavanja simpozija je daljnje jačanje i afirmacija profesije socijalnog rada u području zaštite i promicanja održivog razvoja zajednice te isticanje primjera dobre prakse koju socijalni radnici svakodnevno provode u različitim područjima svojeg rada. Cilj održavanja skupa je i senzibiliziranje javnosti za potrebe svih ranjivih skupina i za njihovo uključivanje u život zajednice.

O ovoj temi govorit će predstavnici Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Studijskog centra socijalnog rada u Zagrebu, predstavnici strukovnih udruga, Hrvatska udruga socijalnih radnika i Hrvatska komora socijalnih radnika, socijalni radnici.

- Ovakav stručni skup u organizaciji naše Udruge se ove godine održava treći put, a prethodnih godina je naišao na velik interes socijalnih radnika, ali i drugih stručnjaka iz sustava socijalne skrbi, ne samo s područja županija koje su suorganizatori, nego i iz cijele Hrvatske. Za ovogodišnji skup je prijavljeno oko 230 sudionika - naveli su iz Udruge socijalnih radnika Varaždinske županije.