"Šic na bic" zagorskim bregima: Mobitel isključi, biciklijadi se priključi

J.Š./Varaždinske vijesti | 26.6.2019. u 19:00h | Objavljeno u Društvo

U subotu, 29. lipnja, održava se 14. novomarofska biciklijada „Šic na bic“ u organizaciji Udruge mladih grada Novog Marofa „Mladi za Marof“ uz potporu Grada Novog Marofa i Biciklističkog kluba Maraton Beciklin.

Biciklijada već 14 godina okuplja mlade i stare s područja grada Novog Marofa, ali i šire, u druženju i bicikliranju. Ove godine biciklijada se održava pod sloganom „Mobitel isključi, biciklijadi se priključi“ dok je cilj događaja „Šic na bic“ potaknuti građane na zdrav način života, ali i korištenje bicikla kao ekonomičnog i „eco-friendly“ prijevoznog sredstva.

Ruta ovogodišnje biciklijade, a koja je oko 40 km, tradicionalno započinje na Trgu Hrvatske državnosti u Novom Marofu u 10 sati, odakle kreće prema Remetincu i dalje do Podevčeva gdje je prvi mali odmor. Nastavlja se dolinom rijeke Bednje kroz Završje do Peca, preko Radovana i Škriljevca sve do planinarskog doma „Ledinec".

Nakon stanke u domu kreće brdovita vožnja sve do Beletinca, odakle se preko Krušljevca stiže do Presečna. Put dalje vodi prema Lušcu, popularnom izletničkom odredištu, gdje je za sve sudionike organiziran odmor i ručak. Povratak u Marof je planiran za 16 sati.

- Pridružite se ugodnoj vožnji zagorskim bregima - poručuju organizatori.