Šic na bic: U subotu svi na bicikle i uživajte u novomarofskoj okolici Foto: Udruga MZM

Šic na bic: U subotu svi na bicikle i uživajte u novomarofskoj okolici

Varaždinske vijesti | 29.6.2017. u 12:16h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Novomarofska biciklijada u organizaciji Udruge mladih “Mladi za Marof”, uz potporu Grada Novog Marofa te Biciklističkog kluba Maraton Kreidler, ove će godine bicikliste ponovno voditi kroz lijepi marofski kraj.

Ruta 12. biciklijade "Šic na bic", koja će se održati u subotu 1. srpnja, tradicionalno započinje u 10 sati na Trgu hrvatske državnosti u Novom Marofu odakle se kreće prema Možđencu, Ljubešćici, te se dolinom rijeke Bednje stiže sve do Jalševca Svibovečkog. Tamo se prelazi na drugu stranu Bednje i vozi nazad preko Gornje Poljane i Tuhovca do Varaždinskih Toplica. Kroz Petkovec i Orehovec stiže se podno Ključa gdje će u ribičkoj kući biti cilj i ručak za sve sudionike.

"Šic na bic" je u posljednjih nekoliko godina postala jedna od najpoznatijih rekreativnih biciklijada u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Okuplja gotovo tri stotine biciklista koji voze četrdesetak kilometara po široj okolici Novog Marofa te okolnim gradovima i općinama.

- Dođite s vašim biciklom u subotu 1. srpnja u Novi Marof te podržite biciklizam i zdrav način života sudjelujući u 12. po redu biciklijadi "Šic na bic" - pozivaju organizatori.

PROGRAM:
08:00-10:00 prijave, pregled bicikala, preuzimanje majica...
10:00 START
10:30 odmor u Ljubešćici
12:00 odmor u V. Toplicama
13:30 CILJ - ručak kod Ribičke kuće ŠRD Novi Marof