Sezona na Dječjem odmaralištu „Varaždin“ na otoku Rabu samo što nije počela

J.Š./Varaždinske vijesti | 10.6.2020. u 14:38h | Objavljeno u Društvo

Sezona na Dječjem odmaralištu „Varaždin“ na otoku Rabu samo što nije počela – potvrdila je voditeljica odmarališta Željka Vincek Strugar kazavši da je, za sada, desetak škola i dječjih vrtića potvrdilo svoje termine.

- Pripreme oko organiziranja ljetovanja djece predškolske i školske dobi na Rabu su u tijeku. Odmaralište se upravo obnavlja te se obavljaju pripreme prema svim epidemiološkim mjerama tako da neće biti problema oko otvaranja sezone ljetovanja ni ove godine – rekla je Vincek Strugar.

Prvi zakazani termin je 28. lipnja i tada na Rab odlazi prva grupa djece. Kako kaže voditeljica Vincek Strugar svi su termini u odmaralištu do kraja sezone popunjeni.

- Roditelji su i ove godine pokazali veliki interes da svojoj djeci omoguće ljetovanje i termini su popunjeni do 11 rujna kada bi nam zadnja grupa djece morala otići doma – zaključuje voditeljica.
Inače, u Dječjem odmaralištu, a koje vodi Gradska tržnica Varaždin, grupe djece zadržavaju se od pet do osam dana te su uključena u razne sadržaje i aktivnosti planirane školskim planom i programom.

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok na svojoj Facebook stranici također je potvrdio da će i ove godine, bez obzira na pandemiju koronavirusa, Dječje odmaralište Grada Varaždina na otoku Rabu biti otvoreno.

- U suradnji s Gradskom tržnicom, zbog velike želje naših mališana i ništa manjeg interesa roditelja, donijeli smo odluku da će Dječje odmaralište Grada na Rabu ipak raditi - navodi Čehok u objavi i dodaje da roditelji budu bez brige.