Saznajte svoj IQ: Mensa u subotu organizira testiranje u Varaždinu Foto: ilustracija

Saznajte svoj IQ: Mensa u subotu organizira testiranje u Varaždinu

Varaždinske vijesti | 28.9.2018. u 18:39h | Objavljeno u Društvo

Hrvatska Mensa deveti put sudjeluje u međunarodnom Danu inteligencije kojim se obilježava osnivanje Mense u Oxfordu davne 1946. godine.

Dan inteligencije obilježava se u više zemalja u kojima postoji Mensa kao udruga, a nakon testiranja u Zagrebu, Puli i Splitu, Hrvatska Mensa obilježit će ga i testiranjem u Varaždinu 29. rujna, u 10 sati (Fakultet organizacije i informatike, Pavlinska 2), i to po cijenama koje su, ističu iz Mense, iznimno pristupačne. Cijena testiranja za online prijave iznosi 70 kn, a za prijavu i plaćanje na licu mjesta 80 kn.

Mensa je neprofitna udruga visoko inteligentnih osoba koja u Hrvatskoj djeluje od 1997. godine, a njezina je osnovna djelatnost testiranje građana. Među svojim ciljevima navode prepoznavanje i promicanje ljudske inteligencije radi dobrobiti čovječanstva, poticanje istraživanja o prirodi, značajkama i korištenju inteligencije te pružanje poticajne intelektualne i društvene okoline svojim članovima.

Diljem svijeta u udrugu je uključeno više od 100.000 članova.

Prijave za testiranja primaju se na web-stranicama hrvatske Mense, gdje je dostupno i više informacija o pravilima testiranja te funckioniranju udruge. Na testiranje je potrebno donijeti identifikacijski dokument, npr. osobnu iskaznicu ili putovnicu te studentsku iskaznicu (X-icu).

- Dođite na testiranje, zabavljajte se rješavajući zadatke i na taj način saznajte nešto više o sebi - poručuju iz Mense.