Organizatori odlično surađuju, pa će ove godine program uz Dane maturanta biti još bolji Foto: Savjet mladih Varaždinske županije

Organizatori odlično surađuju, pa će ove godine program uz Dane maturanta biti još bolji

Varaždinske vijesti | 7.2.2019. u 16:30h | Objavljeno u Društvo

U Županijskoj palači je održan zajednički sastanak Savjeta mladih Varaždinske županije i predstavnika Vijeća učenika srednjih škola s područja županije na temu organizacije Dana maturanta 2019.

U skladu s Programom rada, Savjet mladih je nastavio s realizacijom segmenta „Slobodno vrijeme i kultura mladih“, odnosno Dana maturanata, s ciljem uključivanja mladih u procese donošenja odluka koje se direktno ili indirektno tiču njih. Upravo zato je organiziran sastanak na temu organizacije Dana maturanata kako bi se maturante uključilo u kreiranje sadržaja njihovih zadnjih dana srednjoškolskog obrazovanja.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici PU varaždinske Darko Dragičević i Tatjana Novak te Romana Kranjčić iz Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport, koji su učenicima predstavili prošlogodišnje Dane maturanata -  Maturantika 2018, te najavili planove za Maturantiku 2019. Nakon konstruktivne i otvorene rasprave svi prisutni izrazili su zadovoljstvo prošlogodišnjom organizacijom i provedbom Dana maturanata te se složili da se i ove godine u sličnim okvirima organizira Maturantika 2019.

- Možemo zaključiti kako je ovaj sastanak korak naprijed u komunikaciji između organizatora i učenika te se nadamo da će u budućnosti takav oblik interakcije postati uobičajen. Također, Savjet mladih će i dalje raditi na jačanju položaja mladih i boriti se da se njihov glas čuje - istaknuo je Lovro Lukavečki, predsjednik Savjeta mladih Varaždinske županije.