Sanji Hajdin uručen međunarodni certifikat praktičara za rad s darovitima

J.Š./Varaždinske vijesti | 6.5.2021. u 10:00h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Otkako je varaždinski Dječji vrtić „Dječji svijet“ 2019. godine stekao status Europske točke izvrsnosti, u okviru Centra izvrsnosti Varaždinske županije, neprestano ulaže u napredak, inovacije i edukacije svojih djelatnika.

Upisavši studij na Sveučilištu Radboud iz Nizozemske i postavši dio mreže svjetskih stručnjaka za darovitost, djelatnica Sanja Hajdin stekla je dublji uvid u prepoznavanje, obrazovanje i savjetovanje darovite djece te potrebna znanja i vještine za praktičnu primjenu i provedbu najnovijih teorija s područja darovitosti. Nakon uspješno završenog studija, Sanji Hajdin uručen je međunarodni certifikat praktičara za rad s darovitima.

Certifikat dodjeljuje Sveučilište Radboud iz Nizozemske u suradnji s Europskim vijećem za darovite (ECHA), a čije je izvođenje RITHA programa prošle godine omogućeno zahvaljujući suradnji Sveučilišta Radboud i Varaždinske županije.

Dječji vrtić “Dječji svijet” i Sanja Hajdin ponosni su zbog kontinuiranog i redovitog ulaganja u cjeloživotno obrazovanje stručnog kadra, kao preduvjet kvalitetnog rada s djecom, što vrtić potvrđuje svojim mnogobrojnim aktivnostima i kvalitetom programa.

Program rada vrtića s potencijalno darovitom djecom jedan je od zapaženih, što je vrtić predstavio i na Smotri projekata iz područja Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo, kroz specifičnu metodu rada s djecom, ali i bivšim polaznicima, koje po uzoru na centre kreativnog razvoja nazivamo učenici-mentori.

- Dječji vrtić „Dječji svijet“ nastavit će s ulaganjem u programe i edukacije, kako bi i dalje svakom djetetu omogućio razvoj maksimalnih sposobnosti, pružio sigurno i poticajno okruženje, te razvijao partnerske odnose s obiteljima, zajednicom i partnerima iz Europe - poručuju iz vrtića.

Označeno u