FOTO Umjesto smeća, u Harambašićevoj ulici u Varaždinu novi drvored lipa Foto: Ilustracija/Grad Varaždin

FOTO Umjesto smeća, u Harambašićevoj ulici u Varaždinu novi drvored lipa

VV | 11.3.2021. u 14:46h | Objavljeno u Društvo

Gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok i zamjenik Zlatan Avar u četvrtak su u Ulici Augusta Harambašića prisustvovali početku sadnje još jednog novog drvoreda kojeg sadi gradska tvrtka Parkovi.

- Ovo je nasip po kojem dosta građana voli šetati, bilo sami, bilo s kućnim ljubimcima. Ovdje smo naišli na dosta smeća koje smo uklonili i odlučili napraviti novi drvored lipa, to je drvo koje se uklapa u ovaj prostor, a i sami građani će moći od lipe napraviti čaj koji je vrlo zdrav. Nastavljamo s našim projektom sadnje tisuću stabala. Uz voćnjak koji je posadio Varkom, u dvije godine ćemo doći do te brojke, što je veliki uspjeh i pokazuje našu brigu za ozelenjivanjem grada, novim drvećem i drvoredima - rekao je gradonačelnik i uputio molbu građanima da paze na nova stabla i ne bacaju smeće u prirodu i na šetnicu.

img-20210311-101533_6049f29b0da1d_700xr.jpg

Najavio je kako će se na toj lokaciji postaviti podzemni spremnici za otpad jer se kontejneri trenutno nalaze kraj dječjeg igrališta te će se zatim i obnoviti igralište.

- Ovaj kvart poprimit će potpuno novu vizuru. U Gradskoj vijećnici smo prije nekoliko dana primili delegaciju iz tvornice MIV koja se uskoro planira premjestiti s ove lokacije. Sjever grada je lijepo i čisto naselje, želimo da bude uredno i s puno zelenila. Krenuli smo i s postavljanjem optike, kao što smo i obećali - rekao je varaždinski gradonačelnik.

Drveće se nastavlja saditi na mjestima gdje građani to zahtijevaju, a u kvartu Đurek, odnosno u Ulici Zrinskih i Frankopana 13, 15 i 17, u dogovoru s građanima, posadit će se voćnjak.

img-20210311-101314_6049f29bc882b_700xr.jpg