Sa svojim školskim vrtom Srednja škola Ludbreg u društvu najboljih Foto: SŠ Ludbreg

Sa svojim školskim vrtom Srednja škola Ludbreg u društvu najboljih

V.M./Varaždinske vijesti | 17.11.2016. u 11:33h | Objavljeno u Društvo

Srednja škola Ludbreg se u samo dvije sezone rada na školskom vrtu koji je smješten na Varoškim vrtima grada Ludbrega istaknula svojim predanim radom učenika i njihovih nastavnica.

Rezultat tog rada je priznanje za izuzetno lijepo uređenje vrta i okoliša dodijeljeno Srednjoj školi Ludbreg koja se tako našla među 10 najboljih vrtića i 10 najboljih škola u Republici Hrvatskoj što se tiče uređenja vrtova.

U radijskome koncertnom studiju Zvonimir Bajsić Hrvatske radiotelevizije (HRT) održana je tradicionalna dodjela nagrada najljepšim školskim vrtovima u Republici Hrvatskoj. Ekološko-obrazovni projekt Hrvatske radiotelevizije te Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta nastao je 1994. na poticaj ekološke emisije Prvoga programa Hrvatskoga radija (HRT – HR 1) Slušaj kako zemlja diše i urednice Lidije Komes.

U projektu Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola, dječjih vrtića, djeca iz centara za odgoj i rehabilitaciju te djeca iz domova bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Projekt promiče isključivo organsku poljoprivredu, uzgoj izvornoga i domaćega bilja, prepoznavanje ljepote vlastita krajolika i povratak tradicijskim vrtovima u svim hrvatskim područjima.

Članovi stručnoga povjerenstva su prof. biologije Ivana Bućan iz Kaštel-Lukšića, dipl. oec. Astrid Horvat, viša stručna suradnica u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, mr. sc. parkovne arhitekture Dobrila Kraljić, mr. sc. biologije i voditeljica projekata zaštite prirode u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vesna Cetin Krnjević te Lidija Komes, voditeljica projekta Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj.

Svi članovi stručnoga povjerenstva složili su se da su ovogodišnji vrtovi ljepši nego ikad prije i zato im nije bilo nimalo lako odabrati u toj širokoj cvjetnoj lepezi najljepše.

- Upravo zato su naši učenici usmjerenja pomoćni vrtlar koji su vođeni nastavnicama stručnih predmeta iz područja agronomije, Ivana Havaić Marković,struc.spec.oec.agr., Martina Balažinec,dipl.ing, i Sonja Pokos,dipl.ing. zaslužili veliku pohvalu jer su se uspjeli istaknuti u tako velikoj konkurenciji i smjestili se među 10 najboljih, ponosni smo na njihov rad i trud kojim su doprinijeli da se ime Srednje škole Ludbreg i na ovaj način promovira našim budućim učenicima - poručio je Josip Zdelar, ravnatelj Srednje škole Ludbreg.

sš_ludbreg1.jpg

sš_ludbreg2.jpg