Proizvođači iz Varaždinske županije okupirali prvi Regionalni plac u Međimurju!

IHR/Varaždinske vijesti | 6.4.2019. u 16:08h | Objavljeno u Društvo

Na Regionalnom placu koji se održao danas na MESAP-u u Nedelišću, Varaždinska županija sudjelovala je s 12 svojih izlagača. Na ovom prvom ovakvom placu sudjelovalo je 50-tak izlagača s područja Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičko-podravske županije, a namjere organizatora su da se partnerski uključe i susjedne zemlje Slovenija i Mađarska.
Vrijedne izlagače posjetili su župan Varaždinske županije Radimir Čačić i predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević. Župan je tom prigodom istaknuo kako Varaždinska županija daje podršku ovom inovativnom projektu kao što je Regionalni plac.
- U nekim svjetskim razmjerima ovakvi sajmovi nisu nepoznanica, no nažalost kod nas jesu i bilo bi dobro da učimo i dobro je da učimo i da imamo više ovakvih prilika za izlaganja. Važno je da okupljamo male proizvođače i da im damo priliku da se promoviraju. Isto tako, važno je da koristimo kratke lance prehrane i u školama i u bolnicama. Vidimo da su to prepoznali ugostitelji, svijest građana se podigla oko korištenja zdravih namirnica i drago nam je da smo danas ovdje i da su naši izlagači ovdje najbrojniji nakon domaćina - rekao je župan Čačić.
Na Regionalnom placu sudjelovali su: OPG Horvat, OPG Dario Pocedulić ,PPP Jurica Cafuk, OPG Slobodan Metlikovec, Udruga žena Trnovečko srce, Domed-obrt za pčelarstvo, pčelarstvo Goran Danko, rukotvorine Božena Carević, OPG Darko Šipek, OPG Davor Gotić, Tamburaški sastav Taliri i Turistička zajednica Varaždinske županije.

Mesap_39.JPG