"Priprema, pozor, van!": Općini Petrijanec povelja za naj-akciju 2020. Foto: Općina Petrijanec

"Priprema, pozor, van!": Općini Petrijanec povelja za naj-akciju 2020.

Varaždinske vijesti | 21.1.2021. u 19:55h | Objavljeno u Društvo

Općina Petrijanec uključila se 2020. godine u provedbu aktivnosti Akcije „Gradovi i općine – prijatelj djece“. Cilj akcije je potaknuti lokalnu zajednicu, udruge i pojedince u uključivanje, poticanje aktivnosti i projekata usmjerenih na poboljšanje kvalitete života djece i mladih.

Središnji koordinacijski odbor akcije Društva Naša djeca dodijelio je ove godine Općini Petrijanec Povelju „Naj akcija u 2020.“ za uspješno proveden projekt pod nazivom „Priprema, pozor, van!“.

opcina_petrijanec_akcija_priprema_pozor_van_3.jpg

- Cilj je akcije uključivanjem djece u donošenje odluka, razvijanjem ideja te samom participacijom u ostvarivanju istih poticati razmjenu iskustva, razvijati građanske i socijalne kompetencije, zadovoljiti potrebu za kretanjem i boravkom na otvorenom što doprinosi općem poboljšanju zdravlja i koordinacije pokreta, a s krajnjim ciljem uređenja prostornih uvjeta za boravak na otvorenom. Usprkos epidemiološkoj situaciji planirane radionice uređenja vanjskog prostora škole, sportska radionica, čitaonica na otvorenom, ekološke radionice sadnje biljaka i sadnica drveća odrađene su u manjim grupama djece različitih dobnih uzrasta - ističu iz Općine Petrijanec.

opcina_petrijanec_akcija_priprema_pozor_van_4.jpg

Kako bi igrališta i otvoreni prostori ostali i dalje mjesta rekreacije, aktivnosti i okupljanja djece i mladih, u planu je uređivanje učionice na otvorenom te sadnja drvoreda pored dječjih igrališta.

Općina Petrijanec je zadnjih godina uložila značajna sredstva u revitalizaciju dječjih igrališta. Tako je prošle godine napravljeno novo dječje igralište kod dječjeg vrtića u Petrijancu vrijedno 50.825,00 kn s nekoliko različitih kombiniranih igrala. Također, napravljena su i nova igrališta u naseljima Družbinec, Strmec Podravski i Nova Ves Petrijanečka ukupne vrijednosti 30.125,00 kn.

opcina_petrijanec_akcija_priprema_pozor_van_6.jpg

- Spomenimo da je Općina Petrijanec u rujnu 2018. godine donijela Odluku Općinskog vijeća o uključenju u akciju Gradovi i općine - prijatelji djece, a prijavljenih za Povelje i Pohvale za “Naj akcije” 2020. godine je bilo 57 projekata - dodali su iz Općine.