Prijavite se na fotonatječaj Udruge Biovrt

N.P./VV | 16.7.2017. u 14:21h | Objavljeno u Društvo

U sklopu projekta “Očuvajmo biorazzzznolikost” Udruga Biovrt poziva na fotografski natječaj “Cvijeće u mom povrtnjaku”. Natječajem se želi osvijestiti ljude o važnosti sadnje cvijeća u povrtnjacima radi pomaganja opstanka brojnik korisnih kukaca.

- Znate li da su pčele zaslužne za trećinu hrane koju jedemo? Da su gliste zaslužne za plodno tlo, da su nam bubamare i price saveznici u borbi protiv nametnika? Suradnja s prirodom i bioraznolikost jako su bitni u uzgoju zdrave hrane - poručuju iz Udruge, navodeći kako svi možemo pridonijeti bioraznolikosti tako da prestanemo koristiti opasne pesticide i koristiti sredstava koja su ekološki prihvatljivija.

Kako sudjelovati?

Potrebno je podijeliti jednu fotografiju svog povrtnjaka (cijelog ili dijela povrtnjaka) s cvijećem kojeg uzgajate u njemu i opisati zašto baš to cvijeće uzgajate u svom povrtnjaku i kako ono djeluje na ravnotežu i zdravlje u vašem vrtu. Također, morate napisati koje su vrste na fotografiji te gdje je i kad fotografija snimljena, kao i svoje podatke (ime i prezime, mjesto iz kojeg dolazite, email adresa).

Fotografije pošaljete na e-mail:Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.';document.getElementById('cloak999d2d9e2883f57cdcec5b60d36f8c96').innerHTML += ''+addy_text999d2d9e2883f57cdcec5b60d36f8c96+'<\/a>'; , a mogu se poslati u razdoblju od 11. do 23. srpnja (do 23:59), s naslovom “Cvijeće u mom povrtnjaku”.

Da bi fotografija bila prihvaćena u foto natječaj i konkurirala za nagradu, mora biti vaš autorski rad.

Svaki vrtlar/ica može na natječaj prijaviti samo jednu fotografiju, a fotografija može biti veličine maksimalno do 3000px.

U nagradnoj igri mogu sudjelovati svi građani/ke Republike Hrvatske koji su lajkali Facebook stranicu Udruga Biovrt - u skladu s prirodom.

Sve fotografije koje zadovoljavaju uvjete natječaja će biti objavljene 24.07. u 9 sati u albumu na Facebook stranici udruge Biovrt. Provest će se javno glasanje od 24. do 28. srpnja, tako da će se oni koji žele osvojiti nagradu morati potruditi i zaraditi najveći broj lajkova.

Nagrade

Bit će dodijeljene dvije identične nagrade - jedna po odabiru žirija Udruge Biovrt, a druga će biti ona najbolja prema broju lajkova na fotografiji.

Nagrada je poklon paket od ukupno 10+1 paketića sjemenja iz biovrta – Kamilica, zimska salata mix, rajčice mix, lisnati i kovrčavi kelj mix, peruanska jagoda (Physalis peruviana), bijeli korijen (Tragopogon porrifolius), cucamelon - mali krastavac dinja, visoki dvobojni žućkasti starinski grah, tikve šefi (Lagenlaria), muškatna kadulja (Salvia sclarea) + poklon paketić mješavine sjemenja „Očuvajmo biorazznolikost“.

Osim dviju glavnih nagrada, udruga Biovrt poklonit će 30 poklon paketića „Očuvajmo biorazznolikost“ - mješavine sjemenja iz biovrta od 6 različitih vrsti cvijeća za korisne kukce i ptice.

Pobjednici će biti objavljeni 29. srpnja do 12 sati na njihovoj Facebook stranici i na web stranici.