Prezentacija projekta „Stara škola – nove metode“ u petak u Novom Marofu

J.Š./Varaždinske vijesti | 7.9.2017. u 12:50h | Objavljeno u Društvo

U Novom Marofu u petak, 8. rujna, održat će se javna prezentacija projekta „Stara škole – nove metode" kojem je cilj dodatno uređenje prostora stare škole sportske dvorane i otvaranje zadružnog kluba gdje će se svakodnevno održavati događanja od interesa za lokalnu zajednicu.

Kako bi što bolje predstavili projekt osmišljen je zanimljiv program pa će se u 19 sati predstaviti Udruga Pivara Sjever s prezentacijom craft piva. U 20.30 prezentirat će se projekt uz panel diskusiju dok će večer zapečatiti varaždinski punk/rock bend Fajrunt koji će zasvirati u 22 sata.

Projektom "Stara škola-nove metode" predviđene su aktivnosti gdje bi u toku jedne godine sudionici projekta proveli kampanju prikupljanja sredstva, nabavili potrebnu opremu i dodatno opremili prostor Centra za aktivnosti udruga te registrirali društveno poduzeće i otvorili klub.

Svrha kluba je promovirati mlade bendove, različite vrste glazbe, društveno poduzetništvo i lokalne proizvode te organizirati razna događanja na prijedlog članova kluba kako bi građani Novog Marofa i okolice imali mjesto za kvalitetno provođenje slobodnog vremena bez potrebe da za istim sadržajima tragaju po Zagrebu i ostalim većim gradovima.

Prostor stare škole uređen je zahvaljujući suradnji Grada Novog Marofa i Udruge mladih Alternativa 2014. godine te je od tada tu organizirano oko 50 raznih događaja, većinom koncerata. Sada se želi otići korak naprijed, zajedno s ostalim udrugama i pojedincima pripremiti i provesti ovaj projekt kako bi prostor bio više i bolje iskorišten nego do sada. Projekt ima veliki potencijal za razvoj lokalne zajednice, a prijavljen je i na javni natječaj Zagrebačke banke Moj Zaba Start.

U panel diskusiji koja će se održati sudjelovat će gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, osnivač portala Livesvirke.com Marko Drenovički, Stjepan Mikec iz čakovečke ACT Grupe i prijavitelji projekta iz lokalnih udruga mladih Alternativa i Mladi za Marof.

Diskusiji će se moći pridružiti i svi zainteresirani građani iz publike gdje ćemo raspraviti probleme s kojim se suočavamo u našoj lokalnoj zajednici te kako ovakav klub može pomoći u rješavanju tih problema, koje aktivnosti bi željeli građani da se održavaju u klubu i koliko bi ovakav klub mogao pridonijeti samom razvoju lokalne zajednice.

-Pozivamo sve građane da dođu ovaj petak i da svojim idejama i prijedlozima doprinesu kvaliteti projekta. Uz dobru craft pivu i dobru glazbu sigurno će se doći i do dobrih zaključaka - poručuju organizatori.

Označeno u