Prava atrakcija na Adventu u Varaždinu: umjetnici će izrađivati skulpture anđela od leda Foto: Ilustracija/Pixabay

Prava atrakcija na Adventu u Varaždinu: umjetnici će izrađivati skulpture anđela od leda

VV | 25.12.2019. u 16:33h | Objavljeno u Društvo

Iako ove godine za Božić nema snijega, božićni tjedan Adventa u Varaždinu nastavlja se u veselim tonovima. Tako na Adventu na Stančiću u petak u 18 sati nastupa Matt Shaft, virtuoz na violini, dok će se ovog vikenda na Bijelom Korzu održati čak tri koncerta. Subotnje prijepodne rezervirano je za ženski vokalni sastav Allegre, koje će od 11 zabavljati okupljene na Bijelom Korzu. Za večernju zabavu bit će od 19 sati zadužen a cappella sastav Akvarel, poznat po izvođenju glazbe bez instrumentalne pratnje, jer njihovi instrumenti su isključivo njihovi glasovi. U nedjelju će pak na Korzu od 19 sati nastupiti Nikola Marjanović.
Subotnje jutro bit će prožeto i humanitarnom notom, najavljuju iz Turističke zajednice Grada Varaždina. U 10 sati na Trgu tradicijskih obrta mladi Interactovci skupljat će pomoć za svoje prijatelje srednjoškolce kojima je potrebna pomoć kako bi zajedno otišli na maturalac.
- Podržite njihovu akciju "Džeparac za maturalac" svojom donacijom, a za uzvrat vas čeka fini čaj i još finije pecivo - pozivaju iz Turističke zajednice Grada Varaždina.
Nakon njih, u popodnevnim satima na isto mjesto dolaze članovi Rotary kluba Varaždin 1181 koji će uz podršku i znanje umjetnika iz cijele Hrvatske od 15 do 20 sati na Trgu tradicijskih obrta u Varaždinu održati akciju „Oslobađanje anđela ledom okovanih“ prilikom koje će umjetnici izrađivati anđele iz velikih komada leda. Program će biti popraćen i glazbenim izvedbama zborova i bendova, a nakon što ledeni anđeli budu gotovi, održat će se i aukcija, a novi će vlasnici na poklon dobiti 3D printanu repliku njihovog anđela. Svi prihodi bit će donirani u humanitarne svrhe.

Označeno u