Povijesni događaj za ivanečko planinarstvo: Postavljen novi Mali vidikovac na Ivančici! Foto: Grad Ivanec

Povijesni događaj za ivanečko planinarstvo: Postavljen novi Mali vidikovac na Ivančici!

Varaždinske vijesti | 12.5.2021. u 13:50h | Objavljeno u Društvo

Nakon dvodnevnih radova, u utorak 11. svibnja je na mjestu nekadašnjeg starog, trošnog vidikovca na Ivančici, postavljen novi Mali vidikovac!

Tako je, gotovo 90 godina nakon postavljanja vidikovca Stričevo, na „krovu“ Hrvatskoga zagorja montirana nova, pocinčana konstrukcija, koja će služiti za dugi niz godina i omogućavati planinarima i ostalim posjetiteljima nezaboravan vidik koji se stere s najviše zagorske planine.

Projekt je proveo HPD Ivančica, s ciljem osuvremenjivanja planinarske infrastrukture na vrhu Ivančice za prihvat sve većeg broja planinara i izletnika. A realizaciju ovog projekta omogućio je predsjednik Uprave Solide d.o.o. Dubravko Posavec, i sam planinar i član HPD-a, koji je društvu donirao 200.000 kuna za izgradnju vidikovca.

Novi vidikovac postavljen je na čestici u vlasništvu Grada Ivanca, koji je HPD-u dodijelio pravo građenja na njoj. Radove je izvela tvrtka Alu – forma iz Krapine, a projekt vidikovca izradio je Studio Nexar iz Ivanca.

Dovršena je većina poslova, a ono što još predstoji jest postavljanje tzv. ruže vjetrova na podu vidikovca te još neki prateći radovi.

Podizanje vidikovca svakako je događaj koji će u povijesti Ivanca i u povjesnici HPD-a Ivančica ostati zabilježen za budućnost, jednako kao što što je to bilo prije 87 godina, kada je prvi vidikovac na tom mjestu podignut zaslugom tadašnjeg poznatog ivanečkog ugostitelja Artura Vojtica – Strica, po komu je i vidikovac dobio naziv Stričevo.

Tim povodom u utorak su novi vidikovac obišli ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić, predstavnici investitora na čelu s predsjednikom HPD-a Borislavom Kušenom, pridružio se i donator Dubravko Posavec te predstavnici Studija Nexar Marko Friščić (koji je izradio idejni projekt vidikovca) i nadzorni inženjer Mario Herak.

novi_Mali_vidikovac_na_Ivancici_11052021_1.jpg

novi_Mali_vidikovac_na_Ivancici_11052021_2.jpg

novi_Mali_vidikovac_na_Ivancici_11052021_3.jpg

novi_Mali_vidikovac_na_Ivancici_11052021_4.jpg