Poštanska marka s motivom Trakošćana u konkurenciji za najljepšu marku u Europi Foto: TZ Varaždinske županije

Poštanska marka s motivom Trakošćana u konkurenciji za najljepšu marku u Europi

Varaždinske vijesti | 9.5.2017. u 11:11h | Objavljeno u Društvo

Fotografija našeg najljepšeg hrvatskog dvorca Trakošćan ponovo će obići Europu - ovog puta na poštanskoj marki namijenjenoj europskom poštanskom prometu.

Naime, jučer je u Dvoru Trakošćan predstavljena marka s motivom Trakošćana iz serije Europa-Dvorci, koju će Hrvatska pošta pustiti u optjecaj danas, 9. svibnja. Autor fotografije je Boris Krstinić, dok je Dean Roksandić dizajnirao marku. Naklada ovog prigodnog izdanja iznosi 300.000 primjeraka, a marke su izdane u arcima od 16 maraka. Njena nominalna vrijednost je 7,60 kuna. Vrijedno je spomenuti da će u seriji Europa-Dvorci, uz dvorac Trakošćan, biti tiskana i poštanska marka s motivom dvorca Veliki Tabor.

Na predstavljanju marke govorili su Adam Pintarić, ravnatelj Dvora Trakošćan, Mirko Bistrović, načelnik općine Bednja, Dino Murić, predsjednik Kluba mladih filatelista “Trakošćan“, Elizabeta Dolenec, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Varaždinske županije i Stella Prislan Fujs, predstavnica Hrvatske pošte. Promociju marke svojim su nastupima uveličali Danijel Češnjaj i Mladen Jagarinec, članovi sastava Kavaliri i Kristina Jurić, učenica OŠ Franje Serta, dok je moderator predstavljanja bila dr. Marija Kolačko.

Uvjerena da može pokupiti i više nego dovoljno glasova, Hrvatska pošta je ovu predivnu marku s prikazom Trakošćana predložila za izbor najljepše poštanske marke Europa-Dvorci. Ovaj izbor na razini Europe počinje 9. svibnja u organizaciji PostEuropa. Glasati za najljepšu marku i najljepši dvorac može se na poveznici www.posteurop.org/europa2017.