Poklonite drvo voljenima: nastavlja se akcija Parkova "Jer volimo zeleno"

Varaždinske vijesti | 4.11.2019. u 13:00h | Objavljeno u Društvo

Nakon ljetne stanke Parkovi nastavljaju s akcijom ozelenjivanja Varaždina, "Jer volimo zeleno".  Akciju je varaždinska tvrtka pokrenula u ožujku, s ciljem kreiranja zdravijeg Varaždina za budućnost.

Varaždinci imaju priliku odabrati drvo, izabrati jednu od ponuđenih lokacija za njegovu sadnju i nekome ga posvetiti. Tako će vaše drvo ujedno biti najljepši i najvredniji originalan poklon osobi koju volite, ustanovi koju cijenite ili vama samima.

Kako bi posveta ostala trajna, Parkovi takvo drvo označavaju prigodnom ploćicom s natpisom. Sadnica iz akcije "Jer volimo zeleno" stoji 400 kuna, a Parkovi će vaša stabla besplatno posaditi i brinuti o njima te ih zamijeniti u slučaju da ne potraju.

Varaždin je dosad putem akcije "Jer volimo zeleno", u proljetnoj sezoni sadnje, dobio na desetke novih stabala, samo u prvom ih je tjednu akcije posađeno sedam. Sadnice javora, jasena, lipe ili graba visine 3,5 do 4 metra poklonjene su najbližima, ali i susjedima pa su stanari jedne zgrade poklonili drvo prvim susjedima, Dječjem vrtiću Panda.

Mališani iz Pande su pak i sami poklonili mladice jasena i javora korisnicima varaždinskog Doma umirovljernika i s radnicima Parkova posadili ih na zelenoj površina kod Doma.

- Varaždinci su već s početkom akcije pokazali da imaju razvijenu ekološku svijest, ali i sklonost originalnom. Drvo s posvetom je novi način darivanja i prema odazivu se vidi da se građanima ideja sviđa. Nama u Parkovima je drago da smo uspjeli spojiti dvije velike stvari, korak za zdraviji život i dar od srca - rekao je direktor Parkova Alen Runac i dodao misao kojom su se Parkovi vodili pri osmišljavanju akcije: " Drvo je poklon za stoljeća. Za zdravlje svih nas i budućnost naše djece. Što može biti vrijednije?"

Iz Parkova pozivaju zainteresirane Varaždince da se za odabir sadnice i lokacije jave na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili 332 777. Na sve potencijalne upite na raspolaganju su im agronomi sa svojim stručnim savjetima.

Označeno u