Počinje Porcijunkulovo: Svečano otvorenje uz vatromet i koncert Jelene Rozge Foto: TZ Grada Čakovca

Počinje Porcijunkulovo: Svečano otvorenje uz vatromet i koncert Jelene Rozge

Varaždinske vijesti | 30.7.2019. u 15:52h | Objavljeno u Društvo

Porcijunkulovo - najveća međimurska kulturno-turistička manifestacija, centar Čakovca pretvorilo je u živo moderno okupljalište prepuno raznih sadržaja, i tako će biti od danas do nedjelje 4. kolovoza.

Kulminacija predivnog međimurskog ljeta organizira se u zadnjem tjednu srpnja i prvome kolovoza u kontinuitetu već 55 godina. Od 1964., kad se održao prvi Sajam, do danas, blagdan Gospe od Anđela u Čakovcu prati više od 300.000 posjetitelja, koji mogu uživati u prikazima i proizvodima tradicionalnih zanatlija, raznih izlagača i domaćih OPG-ova.

Porcijunkulovo u organizaciji Turističke zajednice grada Čakovca nudi bogat program prepun koncerata, predstava, igraonica i radionica, akcija, prikaza, promocija i prezentacija. Od 30. srpnja do 4. kolovoza, osim navedenog, posjetitelji imaju priliku uživati i u domaćim proizvodima i rukotvorinama lokalnih proizvođača te majstora. Ulica kišobrana naširoko je poznat i prepoznatljiv simbol čakovečkoga Porcijunkulova, pri čemu šarenim bojama predstavlja veselje i raznolikost kao temeljne ideje događanja, ali i transformaciju običnih, svakodnevnih ili tradicionalnih predmeta u spojeve bogatstva kulturne baštine i modernih trendova.

Ove godine nastupi će kraljica hrvatske estrade Jelena Rozga, uvijek vrckasta Maja Šuput, staloženi „sentišmeni“ iz grupe Hari Mata Hari, Tomislav Bralić i Klapa Intrade koji će na sam blagdan Gospe od Anđela u ove krajeve dovesti zvukove Mediterana, ekstravagantni Las Vegas Show te Plavi Orkestar, čije će sjetne melodije zatvoriti ovogodišnje Porcijunkulovo. Vrhunac duhovne komponente festivala manifestirat će se u obliku svečane centralne mise u franjevačkoj crkvi svetog Nikole Biskupa, koja se izvodi na čak tri jezika: hrvatskome, slovenskome i mađarskome, poznata i po porcijunkulskome oprostu, kojim se brišu svi grijesi.

Detaljan program od 30. srpnja do 4. kolovoza pogledajte OVDJE.

porcijunkulovo_2019_program.jpg

porcijunkulovo_program_prvi_dan.jpg

Označeno u