Planinarsko društvo Ravna gora Varaždin obilježava 100. godišnjicu osnivanja Foto: Grad Varaždin

Planinarsko društvo Ravna gora Varaždin obilježava 100. godišnjicu osnivanja

Varaždinske vijesti | 8.1.2019. u 20:41h | Objavljeno u Društvo

Članovi Planinarskog društva Ravna gora Varaždin najavili su u utorak gradonačelniku Grada Varaždina dr.sc. Ivanu Čehoku program proslave 100. godišnjice osnivanja PD Ravna gora Varaždin i 100 godina planinarstva u Varaždinu.

Predsjednik PD Ravna gora Dubravko Šincek i član UO Dragutin Novoselec predstavili su nekoliko programa kojim će se ljubitelji planina i svi građani podsjetiti na osnivačku skupštinu društva održanu na poticaj Krešimira Filića u knjižnici 10. studenoga 1919. godine.

Tako će 23. veljače biti održan tradicionalni pohod Tragom prvog izleta varaždinskih planinara od Novog Marofa do Varaždinskih Toplica. Zatim će 8. i 9. lipnja na Trakošćanu i Ravnoj gori biti održana manifestacija Dani hrvatskih planinara, a predviđa se dolazak više od 2.000 planinara. Također, na Ravnoj gori će se 9. studenoga održati tradicionalna misa u kapeli Sveta tri kralja. Svečana sjednica društva bit će održana 11. studenoga, a prethodit će joj prigodna izložba u Gradskom muzeju te tradicionalni 63. Planinarski tjedan.

- Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc Ivan Čehok bit će glavni pokrovitelj proslave te će sredstvima iz proračuna pomoći održavanje planinarskih manifestacija - napomenuli su iz Grada.