Peterlin i Mlinar uoči odbojkaške subote otkrili čime ih je Varaždin očarao

Varaždinske vijesti | 13.6.2019. u 12:05h | Objavljeno u Društvo

Hrvatski reprezentativci Lucija Mlinar i Fran Peterlin pripremaju se u Varaždinu za subotnju utakmicu odbojkaške Europske zlatne lige, a svojom pojavom plijene pažnju znatiželjnih pogleda građana. između napornih treninga naši najbolji odbojkaši i odbojkašice baterije pune upoznavajući očaravajući barokni grad te živopisni krajolik koji ga okružuje.

- Najljepše mjesto u Varaždinu, koliko sam dosad uspjela vidjeti, definitivno je tvrđava Stari Grad. U varaždinsko zelje zaljubila sam se na prvom susretu. Nakon treninga odem s curama popiti kavu u grad, moram priznati da je centar sladak i lijep, ima neki mir. Moram istaknuti anegdotu sa nedavne tekme u Varaždinu kada mi je gospođa s tribina dok sam servirala viknula: ‘Deni ga Lucija’. Taj varaždinski izraz od srca me nasmijao i urezao mi se u pamćenje kao jedan od duhovitijih trenutaka s utakmica - ispričala je Lucija Mlinar, koja je zadnje dvije sezone provela igrajući u mađarskom gradu Bekescsaba.

- Varaždin i Bekescsba imaju zajedničke karakteristike, oba grada su manja, a ljudi su jako srdačni i veliki zaljubljenici u odbojku. Srčano i strasno najvijaju za svoj klub što me posebno oduševilo - dodala je Mlinar.

Fran Peterlin u svojoj dosadašnjoj uspješnoj odbojkaškoj karijeri igrao je u Švicarskoj, Grčkoj te Sloveniji. Divi se našem proslavljenom izborniku hrvatske nogometne reprezentacije Zlatku Daliću, koji je kaže, napravio fenomenalan uspjeh na prošlogodisnjem SP-u.

- Varaždin je mali grad s puno povijesnih znamenitosti, dvorac mi je najljepše mjesto u Varaždinu gdje se često relaksiramo između i nakon treninga. Kao i kolegici Luciji hrana me oduševila, a posebno varaždinski mlinci! - zaključio je Peterlin te pozvao sve Varaždince i Varaždinke da ih bodre u subotu.

Muška reprezentacija igra u ovu subotu u 16:30 sati protiv reprezentacije Nizozemske, dok djevojke igraju u 19 sati uzvratni susret s Francuskom. Ulaz na sve utakmice je besplatan.