Ovog vikenda 10. obljetnica Komedijaša i 8. dani glume u Stažnjevcu Foto: Grad Ivanec

Ovog vikenda 10. obljetnica Komedijaša i 8. dani glume u Stažnjevcu

Varaždinske vijesti | 26.1.2018. u 09:11h | Objavljeno u Društvo

U subotu i nedjelju, 27. i 28. siječnja, Stažnjevec će osmi put zaredom biti domaćin tradicionalnih Dana glume. Priređuje ih Kulturno umjetnička udruga Stažnjevec s Glumačkom družinom Komedijaši, koja će ujedno obilježiti svoj prvi dvoznamenkasti jubilej – 10. obljetnicu rada i djelovanja.

Domaćini priređuju bogat program u kojem će nastupiti 12 amaterskih glumačkih skupina i udruga, a koje će ovoga vikenda tijekom poslijepodnevnih sati svojim komedijama i skečevima zabavljati publiku željnog smijeha i dobrog raspoloženja. Program počinje u subotu u 17 sati nastupom "Komedijaša" i premijernim izvođenjem komedije "Načelnica", koja je tematski nastavak prethodne komedije, "Martin v Zagreb, Martin 'Zagreba".

U službenom dijelu skupa gostima, uzvanicima i publici obratit će se domaćini, a bit će prikazana i retrospektivastvaralaštva Komedijaša. Očekuje se i obraćanje predstavnika Grada Ivanca i izaslanika Hrvatskog sabora kulture. Potom slijedi nastavak programa u kome će nastupiti amaterske družine iz Bedenice, Svetog Đurđa, Visokog, Sračinca i Sigeteca.

U nedjelju program također počinje u 17 sati, a otvorit će ga "Mladi komedijaši" skečom Crvenkapica na zagorski način. Nastupit će i družine iz Lepoglave, Gojanca, Vidovca, Peteranca i Kalinovca.

Organizatori pozivaju da se Danima smijeha u Stažnjevcu pridruže građani iz svih mjesta te da se opuste uz domaći pučki humor Komedijaša i njihovih gostiju.