Osnovnoškolci iz Martijanca posjetili Županijsku palaču Foto: Varaždinska županija

Osnovnoškolci iz Martijanca posjetili Županijsku palaču

Varaždinske vijesti | 1.11.2017. u 20:20h | Objavljeno u Društvo

Županijsku palaču u utorak su posjetili učenici trećih razreda Osnovne škole iz Martijanca te su se tom prilikom susreli sa zamjenicima župana Varaždinske županije Tomislavom Paljakom i Robertom Vugrinom koji su ih upoznali sa svojim radom, nadležnostima te poslovima koje obavljaju obnašajući svoje dužnosti.

Učenike je posebno zanimalo kako izgleda radni dan dužnosnika, koliko imaju suradnika te imaju li uopće slobodnog vremena. Zamjenici župana su iskazali zadovoljstvo činjenicom da učenici iz svih škola posjećuju Županijsku palaču te na taj način stječu znanja o povijesti naše županije.

- Sretan sam kada imamo prilike ugostiti naše drage učenike te s njima popričati, dati im informacije o načinu funkcioniranja županijske uprave, ali i čuti s kojim se problemima susreću prilikom školovanja - rekao je zamjenik župana Paljak.

Učenici su razgledali palaču, upoznali se s bogatom poviješću Varaždinske županije te odslušali zanimljive pripovijesti o ratničkim danima slavne Husarske pukovnije, a posjet palači ovjekovječili su zajedničkim fotografiranjem u atriju Županijske palače.

311017_martijanec_skola_2.JPG

311017_martijanec_skola_3.JPG

311017_martijanec_skola_1.JPG