OPG Kolarić traže pomoć oko otkupa sireva; dostavljaju i na udaljenost do 90 km Foto: Facebook

OPG Kolarić traže pomoć oko otkupa sireva; dostavljaju i na udaljenost do 90 km

J.Š./Varaždinske vijesti | 7.1.2021. u 19:37h | Objavljeno u Društvo

U mjestu Bobovac u Sisačko-moslavačkoj županiji ima jedna sirana obitelji Kolarić. Posluju od 2019. godine, a u ponudi imaju razne kuhane sireve koje sada više nemaju kome prodati.

Kako kažu njihovo je malo poljoprivredno gospodarstvo zaista imalo sreće. Nisu oštećeni, ali su izgubili najveći dio tržišta, Petrinju, Mošćenicu i veći dio Siska. Stoga, mole za pomoć pri prodaji svojih proizvoda jer kako kažu, mora se nastaviti živjeti.

Voljni su dostavljati minimalno 10 sireva po gradovima i do 90 kilometara udaljenosti pa mole sve građane za pomoć oko organizacije jer bi s dostavom počeli 9. siječnja.

- Ova trgedija je u čovjeku probudila sve ono dobro. Teška su vremena i na prvom mjestu trenutno mislimo na one kojima je najteže. Sve zalihe smo donirali potrebitima. I ovaj tjedan dogovorili smo isto. Ali i mi moramo nastaviti živjeti. Školovati troje djece i boriti se kao i svi drugi. Stoga, molimo tko može organizirati u svojoj zgradi, kvartu ili tko može žrtvovati malo svog vremena za organizaciju otkupa naših proizvoda. Dostava bi bila 9. siječnja te bismo zamolili da sekupci organiziraju, dostavljali bismo minimalno 10 sireva po narudžbi jer nam se zbog udaljenosti od našeg mjesta Bobovac u Općini Sunja, a što je oko 90 km i više, ovisno o kojem djelu grada se radi, ne isplati vozati od mjesta do mjesta za dva do tri sira. I nama treba vremena da se uhodamo, jer do sada smo vrlo lako rješavali sve na našem području – kažu iz OPG-a Kolarić.

U ponudi imaju kuhane sireve: obični kuhani, s ljutom paprikom, s bučinim sjemenkama, vlascem, bijelim lukom te obični dimljeni.

- Svi sirevi imaju 900 grama i cijena im je 30 kuna. U ponudi imamo i svježi sir po 20 kuna komad i vrhnje u staklenci po 20 kuna. No, dok se ne uhodamo u ponudi je samo kuhani, a za sljedeću moguću dostavu pripremit ćemo i svježi sir. Hvala unaprjed svima koji su voljni pomoći, a za detaljnije informacije možete se obratiti na telefon 091/7937022 ili nam se javiti na Facebook profilu OPG Kolarić Mini Sirana i Sandra Jure Kolarić.

 

 

Označeno u