Opaka utrka na Čevu za "baždarene": Do cilja se mora popiti dvije litre gemišta

V.V. | 12.7.2017. u 11:35h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U subotu 19. kolovoza na Čevu će se održati jedna uistinu opaka utrka, i to samo za one “baždarene”.

Naime, bit utrke je da se od starta do cilja mora popiti dvije litre gemišta raspoređeno kroz četiri stanice.

- Prije svega, treba napomenuti da ovo nije klasična utrka nego ipak malo “opasnija i opaka” te trebate dobro razmisliti prije nego se prijavite i nastupite. Najvažnije je znati da nastupate na VLASTITU ODGOVORNOST - ističu organizatori iz Cross lige Čevo.

Utrka će se održati (bez obzira na vremenske uvjete) dana 19. kolovoza s početkom u 15 sati, a trči se od ugostiteljskog objekta City u Završju pa do križa pri Ivičinoj kućici na vrhu Čeva. Staza će biti označena, a stanice su sljedeće:

  • START (Caffe City – Završje) – 1/2 litre gemišta
  • 2. “OKREPA” (cca 900 m) – 1/2 litre gemišta
  • 3. “OKREPA” (cca 1,8 km) – 1/2 litre gemišta
  • CILJ (pod križem) – 1/2 litre gemišta

Mjerenje vremena se zaustavlja tek kad se i “zadnja kap” popije na cilju. Okrepna stanica se “napušta” tek kad se popije ukupna količina od 1/2 litre.

- Molimo za fer i korektnost jer bi u suprotnom moglo biti i diskvalifikacija od strane “rigoroznih” sudaca. Kotizacija za ovu utrku iznosi 50 kn jer će svi natjecatelji u “startnom paketu” osim “litara gemišta” dobiti zakusku na cilju te jedinstvenu majicu s natpisom (“Bolje vmreti od litre nek od kapi”). Naravno da nakon završetka utrke uz proglašenje pobjednika, tek slijedi i “opako drugo poluvrijeme”. S obzirom na svu ovu “ozbiljnost”, još jednom napomena da mogu nastupiti samo punoljetne osobe i to isključivo na VLASTITU ODGOVORNOST. Prijave su ograničene i samo prvih 50 “sretnika prijavljenih prek stotinke.hr (do 12.08.2017), koji svoju prijavu potvrde plaćanjem (kontakt: Ivica Slunjski – 099/313-9392), imaju pravo nastupa. Požurite s prijavama jer ovo je zaista jedinstvena utrka. Veli naš domaćin Ivica: ” Tko preživi, pričat će” - duhoviti su organizatori.

Označeno u