Odbojkašice iz Jalžabeta primile od sponzora odbojkaške lopte i set dresova

J.Š./Varaždinske vijesti | 11.9.2016. u 08:24h | Objavljeno u Društvo

Povodom Hrvatskog olimpijskog dana odbojkašice ŠŠK „Mladost“ primile su vrijednu donaciju – odbojkaške lopte koje je donirala tvrtka Press Glass d.o.o iz Varaždina, te set dresova, poklon Općine Jalžabet. Svečanost primopredaje zbila se u Školskoj dvorani OŠ „Petar Zrinski“ uz nazočnost gostiju iz Press Glassa i Mirka Magića, općinskog načelnika.

-Naša tvrtka nastoji svojim djelovanjem pomoći lokalnoj zajednici, ne samo u poslovnim prilikama već se uključiti i u društvena događanja. Drago nam je da smo ovom donacijom pomogli vašu školu jer je bavljenje sportom važno. Nadamo se da ćemo našu suradnju nastaviti, ovo je samo jedna u nizu donacija - istaknula je Zrinka Čić, koordinatorica za promociju u Press Glassu dok je odbojkašicama lopte uručila Aleksandra Bermanec iz Press Glassa. 

Odbojkaškom klubu u Jalžabetu, lopte za treninge i utakmice, dobro će doći. Odbojkašice su odmah isprobale nove dresove i lopte, a gosti su razgledali školu. U ime škole, predstavnicama iz Press Glassa i načelniku Magiću zahvalio je prof. Ante Sudec, voditelj ŠSK „Mladost“.

Naime, Hrvatski olimpijski dan (HOD) obilježava se 10. rujna svake godine u spomen na svečanu osnivačku sjednicu Hrvatskog olimpijskog odbora.

-Sport i kultura uvijek prvi otvaraju vrata među državama, tako je i naš HOO među prvim promotima Republike Hrvatske. HOD se desetljećima obilježava u školama i sportskim društvima širom Lijepe Naše pa tako i u našoj školi koja veliku pažnju posvećuje malim sportašima - vele iz OŠ „Petar Zrinski“.

Stoga su u petak, 9. rujna, svi učenici i učitelji škole odjenuli bijelo čime se htjelo ukazati na važnost bavljenja sportom te je Odlukom Učiteljskog vijeća, utemeljena je još jedna sekcija u okviru Školskog sportskog društva „Mladost“, odbojka za djevojčice.