Od budnice do graha i zabavnog programa: Praznik rada na Dravskom kupalištu Foto: VV arhiva / ilustracija

Od budnice do graha i zabavnog programa: Praznik rada na Dravskom kupalištu

Varaždinske vijesti | 30.4.2019. u 13:15h | Objavljeno u Društvo

U srijedu 1. svibnja na varaždinskom kupalištu Dravski bazeni bit će organizirana velika proslava Međunarodnog praznika rada.

Uz prigodan program od 10 sati građanima bit će dijeljene porcije besplatnog graha. Organizator proslave je Grad Varaždin pa će pri podjeli graha pomoći gradonačelnik Ivan Čehok, njegovi najbliži suradnici i članovi Gradskog vijeća.

Od 8:30 sati ulicama grada odzvanjat će i zvuci budnice. Naime, članovi Gradskog puhačkog orkestra Hrvatskih željeznica Varaždin će na nekoliko lokacija u gradskim stambenim naseljima odsvirati koračnice i tako pozvati građane da se priključe slavlju na Dravskom kupalištu.

Budnice će svirati na sljedećim lokacijama:
- Ulica 104. brigade – POS naselje Jalkovečka
- Trakošćanska ulica – Mali plac
- Ulica Zrinskih i Frankopana – kod hotela Turist
- Banfica - ugao Koprivničke i Vukovarske ulice

Kako je najavljeno, u programu će sudjelovati kuburaši iz Maruševca, plesni klub D&D, Centar tradicijske kulture Varaždin, Varaždinske mažoretkinje, Društvo Naša djeca, Klub za starije osobe te grupe Glorija i Drugi program.

Svečanoj atmosferi pridonijet će i Varaždinska građanska garda počasnim plotunima, odnosno pucnjevima iz svog topa. Za djecu će biti postavljen lunapark.

- Pozivaju se svi građani da zajedno proslave Međunarodni praznik rada. Preporučuje se da na Dravsko kupalište dođu pješice ili biciklom kroz novouređenu šetnicu kroz Dravsku šumu - pozivaju iz gradske uprave.