Obilježen Međunarodni dan starijih osoba i najavljen 2. Simpozij o palijativnoj skrbi

J.Š./Varaždinske vijesti | 4.10.2019. u 08:00h | Objavljeno u Društvo

Već tradicionalno, Udruga za palijativnu pomoć Srce Novi Marof, svake godine obilježava Međunarodni dan starijih osoba. Povodom Međunarodnog dana starijih osoba, ove je godine u kapeli Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof Opće bolnice Varaždin održana sveta misa. Misu je predvodio fra Nikola Šantek, duhovnik Službe i volonter Udruge za palijativnu pomoć Srce, koji je istaknuo kako u teškim trenucima bolesti utjehu i smisao valja potražiti u vjeri. Misi i druženju nakon mise, prisustvovao je velik broj pacijenata, članova njihovih obitelji, osoblja bolnice te volontera Udruge Srce.

- Prema brojnim demografskim pokazateljima udio starijeg stanovništva svake je godine u porastu, svaka peta osoba u Republici Hrvatskoj starija je od 65 godina. Stoga mi u Novom Marof smatramo važnim stalno naglašavati važnost i vrijednost osoba starije životne dobi te isticati načine na koje se može poboljšati kvaliteta njihovog života - istaknula je Miljenka Šimec, mag.soc.rada, predsjednica Udruge za palijativnu pomoć Srce Novi Marof.

Mjesec listopad, u kojem se i obilježava tjedan palijativne skrbi, u Službi za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof ispratit će održavanjem 2. Simpozija o palijativnoj skrbi pod nazivom "Cjelovit pristup palijativnom bolesniku".

Simpozij će se održati u Novom Marofu, 26. listopada u prostorijama Kulturnog centra Ivan Rabuzin.

- Ovim simpozijem cilj nam je okupiti vodeće lokalne stručnjake koji se bave palijativnom skrbi i koji su uključeni u pružanje palijativne skrbi u našoj zajednici te kroz razmjenu spoznaja i iskustava donijeti zaključke koji će pomoći i boljem razumijevanju i unapređenju razvoja sustava palijativne skrbi - istaknula je Tatjana Jurkin Vnučec, dr.med., pročelnica Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof.

 

Označeno u